• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SønderjyskE forsøgte at leje Thomas Dalgaard i Heerenveen

SønderjyskE forsøgte at leje Thomas Dalgaard i Heerenveen
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Thomas Dalgaard var længe ønsket af SønderjyskE, der først forsøgte at leje angriberen i Heerenveen, inden klubben skrev kontrakt med ham.

Af Kenneth Jensen

I de kommende to sæsoner skal Thomas Dalgaard, 31 år, score mål for SønderjyskE og sparke klubben mod overlevelse i Superligaen. For et år siden var Dalgaard topscorer i Superligaen for Viborg med 18 mål, og de mange mål håber SønderjyskE, Dalgaard tager med til klubben fra Haderslev.

SønderjyskE mistede Marvin Pourié, der er vendt tilbage til FCK efter endt lejeaftale, så klubben har jagtet en angriber med mål i støvlerne. Og det er Thomas Dalgaard, som SønderjyskE er gået efter benhårdt. Sportschef Hans Jørgen Haysen fortæller, at SønderjyskE har kæmpet for at få Dalgaard.

- Vi har jagtet ham i et stykke tid, og vi havde kontakt med Heerenveen, inden kontrakten blev opsagt. Vi spurgte på muligheden for at leje ham, hvis de ikke fandt ud af noget. Så der har været interesse i noget tid, siger Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det gik rimelig smertefrit med at få ham hertil. Jeg har det sådan, at jeg forsøger at fortælle oprigtigt og ærligt om, hvordan det er at være i SønderjyskE. Men Thomas havde allerede hørt noget, siger Haysen.

Sportschefen kan nu hvile mere roligt, fordi han har fået en angriber med mål og erfaring, hvilket var det helt store ønske i SønderjyskE. Klubben tager det derfor mere roligt nu og ser på de muligheder, der er.

- Han kan score mål og har en fin alder. Vi har nok af de unge spillere på vej, og vi har noget mellemalders spillere i truppen. Vi manglede lidt rutine, og det har ham her. Han får meget ansvar fra dag et, og Thomas ved godt, at han skal levere, siger Hans Jørgen Haysen.

- Vi mistede Pourié, der var en fin angriber for os, og nu har vi så fundet en ny - for os - topangriber i Thomas. Det var selvfølgelig vigtigt, at vi også fik forlænget med Tommy Bechmann, for han er god til at få folk til at føle sig til rette på holdet, og det bliver også nemmere for Thomas nu.

SønderjyskE holder som sagt øje med markedet, men der er ikke længere et akut behov for at få angriber. Nu kigger SønderjyskE over hele linjen.

I angrebsduoen Thomas Dalgaard og Tommy Bechmann har SønderjyskE nu to tidligere topscorere i Superligaen. Dalgaard var topscorer i sæsonen 2013/2014, mens Bechmann var det tilbage i 2003/2004.

Superliga

Optakt: OB - Randers FC

Der er returkamp søndag eftermiddag, hvor OB og Randers FC tørner sammen. Et hold er efter denne runde færdig for sæs...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.