• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SønderjyskE-keeper bor i Tyskland: Ramt af grænsekontrollen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den lukkede grænse har betydning for Superliga-keeper Sebastian Mielitz, der kører fra sit hjem i Tyskland til Haderslev. Han skal have mange papirer og dokumenter med for at komme den ene og den anden vej.

Af Kenneth Jensen

Lige nu er det ikke, fordi SønderjyskE-keeper Sebastian Mielitz har voldsomt meget at tage på arbejde for, men det gør han nu alligevel, så formen bliver holdt ved lige. Ligesom resten af Superligaen og fodboldeuropa håber han på, at der snart kommer styr på coronavirus-smitten, så folk ikke bliver syge og dør, og så man igen kan spille fodbold.

For at holde formen ved lige tager Mielitz til Haderslev, og for at tage til Haderslev krydser han den dansk-tyske grænse. Målmanden bor nemlig i den lille by Lyksborg, der ligger tæt på Flensborg og dermed grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Sebastian Mielitz er en af de få - måske den eneste - professionelle fodboldspiller i Danmark, der skal gennem grænsekontrollen for at komme på arbejde.

- Det var min første gang i dag, og jeg havde både sygesikringskort, spillerkontrakt, id og lønseddel med. Der var ikke nogen trafik og ingen kø, men der er måske lidt mere, hvis jeg tager afsted om morgenen. Ikke når jeg først kører 9.30, siger Sebastian Mielitz til tipsbladet.dk.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Keeperen var lidt overrasket over oplevelsen med at krydse grænsen, forklarer han. 

- Da jeg kom til grænsen, havde de folk, der skulle se mine papirer, ikke maske på. Så jeg åbnede kun vinduet en lille smule, så jeg kunne presse mine papirer ud til grænsekontrollen.

Målmanden har som resten af holdet skullet selvtræne, og når han møder ind en dag som i dag, er det sammen med målmandsteamet, han holder sig i form. Dog med den tommelfingerregel, at der skal holdes afstand på to meter til de andre. Både målmænd og målmandstræner.

Mielitz kalder det for en alvorlig situation lige nu rundt om i verden, og han spår ikke om, hvornår der igen er fodbold på stadions og i tv.

- Ingen ved jo, hvordan det kommer til at gå fremadrettet. I øjeblikket er det vigtigste at passe på familien. Min familie er vant til at være meget social, men det kan vi ikke være lige nu. Situationen i Tyskland minder meget om det, man ser i Danmark, og vi er bekymrede for at gå ud.

Læs også:Riddersholm opfordrer: Vi skal ikke forholde os til alle scenarier

- Mange lader ikke til at vide, hvor slemt det er, men det er altså seriøst, når man ser alt det, regeringerne gør, siger den 30-årige målmand.

Han er ikke selv bange for at blive smittet med coronavirus, og han er heller ikke bange for at tage virussen med hjem til sin familie. For han gør alt, han kan, for at holde afstand og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Og mere kan man ikke gøre.

Siden Danmark indførte grænsekontrol, har Tyskland gjort det samme. Nu er der således også grænsekontrol den anden vej.

Da tipsbladet.dk talte med Mielitz tidligere tirsdag, var han stadig ikke nået over grænsen til Tyskland.

- Jeg er faktisk fem minutter fra grænsen lige nu, så vi må se, om det kommer til at gå lige så nemt med at komme ind i Tyskland, slutter Mielitz.

Læs også:Målkonger: Urørlig på Superligaens bomber-trone

Læs også:Maxsø om coronapause: Absolut ikke en ferie

Læs også:Efter aflysninger: NENT sænker prisen på sportspakken