• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

SønderjyskE-profil: Vi rækker ud efter toppen

SønderjyskE-profil: Vi rækker ud efter toppen
Foto: Allan Høgholm/Getty Images

SønderjyskE blander sig igen i toppen af Superligaen.

Af Martin Davidsen

Efter en svær start på sæsonen i Superligaen, er SønderjyskE kravlet godt opad i tabellen. Klubben fra Haderslev ligger aktuelt nummer seks i Superligaen og har derfor gode muligheder for at sikre sig en plads i slutspillet.

Dermed kan SønderjyskE følge op på sidste sæsons sølvmedaljer med endnu en god bedrift, og en af klubbens profiler – Johan Absalonsen – melder også om tilfredshed i Haderslev.

Læs også: Flere profiler kan forlade SønderjyskE til vinter

- Det er gået over al forventning. Vi stod med halvandet ben i gruppespillet, og det taler for sig selv. Vi ligger i den gode halvdel nu i Superligaen, hvilket er imponerende, for vi ser os selv som et hold, der hører til i den nederste halvdel af Superligaen. Vi har bygget videre på sidste sæson, og det er imponerende, siger Johan Absalonsen til tipsbladet.dk.

Der resterer 10 kampe af Superligaens grundspil, og SønderjyskE vil nu forsøge at sikre sig en plads i top seks, der giver adgang til mesterskabsslutspillet.

- Vi rækker ud efter alt, hvad vi kan få, men vi ved, at det er tæt mellem Superligaens nummer seks, syv, otte og ni, så det er marginalerne, der kommer til at afgøre det. Det er svært at sige, hvad vi går efter. Vi stræber så højt  som muligt, men vi er også klar over, at der er klubber med dygtige spillere og større budgetter, der ligger på positioner omkring os, siger Johan Absalonsen.

Søndag spiller SønderjyskE mod FC Midtjylland på hjemmebane, og Johan Absalonsen ser frem til kampen mod Superligaens aktuelle nummer tre.

- Det bliver en hård modstander for os. Det er ikke i FCK-klasse, for FCK i Parken er i en klasse for sig selv, for på hjemmebane kan vi tage point fra alle hold. Men det er en mundfuld, for FC Midtjylland er favorit, og de er ved at finde mesterskabsspillet frem, som de også viste i 2015, siger Absalonsen, der ikke mener, at SønderjyskE-selvtilliden har taget skade af 0-4-nederlaget til FC København i seneste spillerunde.

- Vi er så realistiske, at vi godt ved, at det ikke er forventligt, at vi tager til København og får point. Vi er ikke et top tre-hold i Danmark, og derfor ændrer nederlaget ikke på noget. Vi har den samme selvtillid og den samme tro på, at vi kan tage tre point med FC Midtjylland, siger han.

SønderjyskE møder FC Midtjylland på hjemmebane søndag klokken 18.00.

Superliga

Optakt: Irland - Danmark

Skæbnekamp. Det kan ikke siges på andre måder. Irland skal vinde over Danmark for at indløse billet til EM, mens Danm...

Mere Superliga

Fokus