• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SønderjyskE-spillere møder barndomsklub: Vi kan godt lide at drille Glen

Foto: Getty Images

Nicholas Marfelt og Christian "Greko" Jakobsen står over for barndomsklubben Hvidovre IF i pokalturneringen. Lige siden Glen Riddersholm kom til SønderjyskE, har de to Hvidovre-drenge drevet ham til vanvid med deres Klub 2650.

Af Anders Dehn

Da Nicholas Marfelts far skrev, at SønderjyskE havde trukket Hvidovre IF i pokalturneringen, tænkte han på Christian "Greko" Jakobsen med det samme. De er ikke alene begge tidligere Hvidovre-spillere; de har gennem hele 2019 ført sig frem i SønderjyskE som Klub 2650, Hvidovres postnummer.

I begyndelsen var Mads Hvilsom, der ganske vist er fra Roskilde-egnen, men som spillede i Hvidovre som ung, også med. Men han forlod klubben i sommer, så siden har Marfelt og "Greko" holdt fanen højt alene.

Det har de til gengæld været flittige til. Til cheftræner Glen Riddersholms frustration.

- Hver gang "Greko" har lavet noget godt, eller jeg har lavet noget godt, eller "Hvillo", så har vi virkelig bare samlet os og sunget: "2650, 2650!" Glen har sågar til et møde i pausen sagt, at han "gider ikke mere af det 2650 i den her kamp." På den måde at han syntes, det var lidt for sløset, nogle af tingene. "Nogle af jer fra 2650, nu skal I lige stoppe med det der." Det har vi virkelig fået ind i hovedet på ham, siger Nicholas Marfelt med et grin til tipsbladet.dk.

- Det startede, lige da Glen kom. Der kørte vi virkelig meget på det der 2650. Vi fik også nogle gange nogle af de andre med. Hvis vi vandt konkurrencer, hvor "Greko" og mig begge to var i, så klyngede vi lige op, og så stod vi bare og sang: "2650, 2650!"

Læs også:Brødre mødes i pokalen: Han er vant til, bolden kommer mellem benene

Hvad tænker du om, at I nu får Hvidovre som modstander?

- Det, synes jeg, er fint nok. Det er mere joken med "Greko", og at vi godt kan lide at drille Glen lidt. Der var en periode, hvor det næsten var hver dag, der var noget. Så nu går vi og joker om, at "Greko" og mig, vi kan sgu ikke spille, fordi der er for mange følelser, og vi ved ikke, hvad vi skal gøre, hvis vi scorer. Om vi så skal gå ned og score selvmål. Det har vi sgu meget sjov med, siger Marfelt.

Backen forlod Hvidovre IF i sommeren 2016, og der er efterhånden kun Christopher Østberg tilbage på holdet, som han selv spillede med. Måske også nogle af de yngre spillere, som han siger.

Men selv om Marfelt både har været i FC Helsingør, Sparta Rotterdam og altså SønderjyskE siden, følger han stadig med i, hvordan det går barndomsklubben, som han i øvrigt udtaler som et ord, hif, i stedet for forkortelsen H-I-F.

- Efter weekenderne snakker vi lige om, hvordan det er gået HIF. Og når der er transfervindue: "Har du hørt, at ham der er på vej?" og sådan noget der. Så det bliver sikkert sjovt at møde dem, siger han.

Læs også:SønderjyskE har skadede profiler tilbage mod Hobro

Nicholas Marfelt kan vide sig sikker på, at mindst tre personer holder med ham på Pro Ventilation Arena, det tidligere Kæmpernes Arena: hans forældre og hans farfar, der alle stadig bor i Hovedstadsområdet. De har ellers en historie med Hvidovre IF i familien.

- Min farfar har tidligere ejet restauranten derude og haft øldepot derude, så han er også kendt derude. Han arbejdede der, da min far var dreng, så det var, før jeg kom til verden. Men han har altid haft et godt kendskab derude, fortæller Nicholas Marfelt.

- Det er lang tid siden, men det er meget sjovt. Det var, derfor jeg tog til... Jeg spillede i en lokal klub, Husum, som ligger i Brønshøj, og da jeg var 11 år, tog jeg til Hvidovre for at prøvetræne, bare fordi det var en klub, de kendte.

Onsdag klokken 18.30 skriver familien Marfelt endnu et lille stykke familiehistorie med Hvidovre IF.

Læs også:SønderjyskE-profil: Jeg lod klubben og mine holdkammerater i stikken

Læs også:SønderjyskE-forsvarer: Vi havde fortjent tre point

Læs også:Positiv Riddersholm: Vi er langt fra vores mål