• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SønderjyskE til salg? Direktør udelukker ikke at sælge

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En række danske klubber er blevet solgt eller har sat sig selv til salg i de seneste år. SønderjyskE-direktør udelukker ikke, at hans klub kan gå samme vej.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland og FC Nordsjælland var de første Superliga-klubber til at blive solgt til udenlandske pengefolk. Siden har Silkeborg IF, AaB, Randers FC, Brøndby IF og Esbjerg fB i forskellig grad åbnet for samme mulighed. Over for Der Nordschleswiger holder SønderjyskE-direktør også en dør på klem.

De klubber, som gennem det seneste år eller halvandet har åbnet op for udenlandsk kapital, har mindst én ting til fælles: De mener, at det er blevet så dyrt at være med i toppen af dansk fodbold, at de har brug for nye penge for at følge med.

Læs også:Økonom om udenlandske penge: Enten siger man ja, ellers sakker man bagud

Fordelen er, lyder det fra administrerende direktør i SønderjyskE, Claus Guldager, at man med rige investorer i ryggen bliver mindre afhængig af tv-penge og spillersalg. 

- Det behøver ikke nødvendigvis være en udenlandsk investor. Der er også økonomisk stærke investorer i Danmark. Vi sætter ikke et prisskilt på klubben, men hvis der kommer nogen og giver os et godt tilbud, kan vi ikke udelukke et salg af fodboldafdelingen, siger han til Der Nordschleswiger.

Læs også:Ekspert om Brøndby-manøvre: Det er ligesom at tisse i bukserne

Hele Sønderjysk Elitesport A/S består af Superliga-holdet, et ishockeyhold, et herrehåndboldhold og et damehåndboldhold. Alle fire mandskaber optræder i den bedste række på hver deres felt.

Fodboldklubben har ifølge Tipsbladets nylige analyse det niendestørste sportslige budget i Superligaen. SønderjyskE bruger ifølge analysen omkring 28 millioner kroner årligt på transfers, løn og bonusser til den sportslige sektor.

Læs også:Esbjerg som satellitklub? - Vi taler både med engelske og tyske klubber

Læs også:Randers FC er til salg: To investorer er seriøst interesserede

Læs også:Randers FC er til salg: Vi har ikke brug for en spradebasse