• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

SønderjyskE vil luge ud i truppen og hente nye spillere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE har transferplanen klar. Der skal et par nye spillere til, men endnu flere skal den anden vej.

Af Ole Hoffskov

SønderjyskE har allerede markeret sig denne sommer ved at hente den hollandske angriber Mart Lieder og den hjemvendte søn Johan Absalonsen til klubben, mens man har sagt farvel til Sakari Mattila, Simon Kroon og Emil Scheel. Der er dog tale om kommaer i SønderjyskE's transfervindue og ikke et endeligt punktum.

Transfervinduet lukker først i slutningen af august, og det vil sige, at der kan nå at ske en hel del i Haderslev, og det har sportschef Hans Jørgen Haysen en forventning om, at der gør. Det gælder både den ene og den anden vej i svingdøren.

Læs også: SønderjyskE endeligt frikendt: Disciplinærinstans dropper også matchfixing-sag

- Det er aldrig til at sige, hvad der kommer til at ske i et transfervindue. Vi har da planer, men lykkes de? Det ved man ikke. Der kan ske mange ting i løbet af de kommende måneder, men vi har selvfølgelig et håb om at optimere og opgradere vores trup, så vi står lige det stærkere i efteråret, siger Haysen til tipsbladet.dk.

Han understreger, at antallet af spillere i SønderjyskE-truppen gerne skal skæres ned, og det skal blandt andet ske ved at afskibe reserverne Marko Mitrovic og Silas Songani. Den sang har de sunget før i Haderslev, og nu prøver klubben altså igen.

- De (Mitrovic og Songani, red.) og vi ser os om, og så kan det da godt være, der er et par stykker mere, som også vil have godt af at komme på græs et andet sted. Songani har været udlejet to gange, så han har før været ude. Marko er lidt en case i stil med Emil Scheel, som vi har sendt videre til Viborg. Nogle gange går tingene bare ikke, som man ønsker, siger sportschefen og tilføjer:

- Når jeg lige kigger op på tavlen, har vi en trup på 26 spillere, og det er da i hvert fald færre end de 29, jeg kunne tælle til for ikke så lang tid siden, så man kan sige, det går den rigtige vej. Men vi skal også have noget ind den anden vej, og jeg håber da, at vi måske kan få et par stykker mere.

Skal der spillere ud, før du henter nye ind?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Vi har en rigtig god dialog med de spillere, som med fordel kan afsøge deres muligheder andre steder, og det vil ikke ændre sig af, at vi får en eller to nye spillere ind, fastslår Hans Jørgen Haysen.

Ifølge sportschefen er klubben i skrivende stund ikke tæt på at kunne præsentere en ny spiller i den lyseblå trøje.

- Der er ikke noget lige op over, men vi har da sået nogle frø, og nogle gange kan det gå rigtig stærkt. Når man laver en transfer, er der som regel flere parter involveret, og det er ikke til at sige om og i givet fald hvornår, tingene går op i en højere enhed, lyder det fra Haysen.

SønderjyskE indleder den nye sæson om præcis en måned med en hjemmekamp mod AaB. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus