• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SønderjyskE's indkøb korsbåndsskadet: Ude i mindst seks uger

SønderjyskE's indkøb korsbåndsskadet: Ude i mindst seks uger
Foto: SønderjyskE

Eggert Jonsson kommer ikke i aktion i SønderjyskE før tidligst til april. Han har delvist overrevet sit korsbånd og skal nu holde mindst seks ugers pause.

Af Anders Dehn

Starten på karrieren i SønderjyskE kunne næsten ikke have været meget værre for Eggert Jonsson, der efter en halv time i den første kamp på træningslejren måtte udgå. Siden da har hans knæ skabt problemer, og i dag er dommen faldet.

Scanninger viser, at Jonssons korsbånd er delvist revet over, og der venter nu den tidligere FC Vestsjælland-spiller en længere pause.

- Han skal have en skinne på i seks uger, så han ikke belaster knæet så meget. Han kan genoptræne imens, men så skal han også tilbage på banen og sådan. Det det kan blive alt fra syv-otte uger og vel op til en måned mere. Det afhænger af, hvordan knæet reagerer, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til jv.dk.

Skaden er ekstra kritisk for SønderjyskE, eftersom Jonsson blev hentet til klubben i januar som erstatning for Janus Drachmann, der nu er i FC Midtjylland. Den rolle kommer han ikke til at udfylde før tidligst til april, men sportschef Haysen forventer ikke at gøre nye handler for at dække truppen ind.

- Nicolaj Madsen er snart i spil igen, og Sakari Mattila er kommet hurtigere tilbage end forventet. Troels Kløve kan også spille derinde, og Marcel Rømer stepper op hele tiden. Så jeg synes ikke, vi mangler alternativer, men jeg kigger da lige en ekstra gang, hvordan det går med Madsen og Mattila, siger han til jv.dk.

I forårets første kamp var SønderjyskE gået væk fra deres vanlige 4-1-4-1 og spillede i stedet 4-4-2. Om det var systemskiftets skyld eller ej, var kampen ikke nogen succes for SønderjyskE, der uden Jonsson tabte 3-0 i Esbjerg. Næste chance for revanche er søndagens opgør mod Brøndby.

Superliga

Optakt: Irland - Danmark

Skæbnekamp. Det kan ikke siges på andre måder. Irland skal vinde over Danmark for at indløse billet til EM, mens Danm...

Mere Superliga

Fokus