• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Solbakken: Bendtner-forhandlinger var de hurtigste i verdenshistorien

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken fortæller om en masse SMS'er med Nicklas Bendtner og en ydmyghed, han oplever hos den danske angriber.

Af Ole Hoffskov

- "Der er kun én 32".

Sådan har FCK-fansene i mange sunget om Peter Møller, men nu har løverne fået en ny nummer 32, som de med sikkerhed aldrig vil glemme.

Læs også: Brandingekspert om Bendtner-boom: Han har what the fuck-effekten

Nicklas Bendtner skrev på sidstedagen af transfervinduet kontrakt med de danske mestre, og dermed er dansk fodbolds svar på en rockstjerne vendt hjem til Superligaen. Bendtner har altid sagt, at han gerne ville spille for FCK én dag, og den 2. september 2019 gik drømmen altså i opfyldelse.

FCK-manager Ståle Solbakken har løbende udtalt, at Nicklas Bendtner ikke var aktuel, men det var han altså alligevel, og mandag sad nordmanden ved siden af den tidligere danske landsholdsspiller på et velbesøgt pressemøde i Telia Parken.

Læs også: Bendtner kan få uofficiel debut i næste uge: Har set ham i værre form end nu

- Vi har haft en løbende dialog i nogle uger. Jeg har snakket med hans rådgivere, men jeg har også haft et møde kun med Nicklas, hvor vi har snakkede om fordele og ulemper. Nicklas har været tydelig om, at han gerne vil det her, og så har skaderne til N'Doye og Jonas Wind gjort, at det blev mere aktuelt, siger Ståle Solbaken og fortsætter:

- Nu er det op til Nicklas at finde den fodboldspiller frem, som han er, har været eller kommer til at blive. Og han er helt med på, at han bliver behandlet på præcis samme måde som de andre spillere. Er Nicklas den bedste, spiller han hver eneste gang. 

Læs også: 17 markante Bendtner-citater: Om drømme, modenhed og image

FC København blev mandag sat i forbindelse med Anderlecht-angriberen Isaac Kiese Thelin, men endte altså op med Nicklas Bendtner.

- Nicklas er spidsangriber, og det samme er N'Doye, Pieros og Santos, mens Jonas Wind bevæger sig mere mellem kæderne. Derfor har vi også kigget på andre alternativer, men vi har aldrig stoppet dialogen med Nicklas, og vi har snakket hver dag de seneste to-tre uger, siger Solbakken, der har oplevet en motiveret Nicklas Bendtner:

- Meget handler også om den ydmyghed, han har udvist i vores samtaler og i vores SMS-korrespondancer. Hvis han kan opfylde halvdelen af det, han lovede mig i SMS'erne, bliver det her rigtig, rigtig godt. Kan han opfylde det hele, bliver det fantastisk. 

Alle fortjener en ny chance
Nicklas Bendtners meritter på fodboldbanen er velbeskrevede, og det samme er de gange, angriberen er trådt ved siden af udenfor kridtstregerne. Senest sidste år, hvor Bendtner blev idømt ubetinget fængsel for vold mod en taxachauffør.

Det har man ikke lukket øjnene for i FC København, men det har ikke været afgørende.

- Alt har været oppe til vurdering, men til syvende og sidst handlede det mest om det sportslige. Nicklas har afsonet sin straf for det, han har gjort, og han er nu en fri mand. Alle fortjener en ny chance, siger FCK-manageren, der ikke ønsker at gå i dybden med de økonomiske detaljer omkring aftalen:

- Det bliver mellem os og Rosenborg. Det var en løsning, som alle var meget tilfredse med, og det gik meget hurtigt. Det var nok de hurtigste forhandlinger i verdenshistorien. 

Nicklas Bendtner har allerede væltet sig i opmærksomhed, siden det blev kendt, at han vendte retur til Danmark, og det bliver helt sikkert ikke mindre, når fodbolden ruller igen efter landskampspausen.

Det enorme pres og de mange blikke, der hviler på Nicklas Bendtner, bekymrer dog ikke Ståle Solbakken det mindste.

- Jeg er mere bekymret for, hvor hurtigt vi kan få ham i form, end det pres, der hviler på ham. Er der én spiller i nyere dansk fodboldhistorie, som har været under et konstant pres på- og udenfor banen, så er det Nicklas. Hverken jeg eller klubben lægger pres på Nicklas ved at give ham en kort kontrakt, for det har hele tiden været intentionen, slutter nordmanden.

Nicklas Bendtner har i første omgang underskrevet en aftale for resten af 2019.