• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Solbakken: Det underskud, vi præsenterer, er på grund af straffespark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken er meget tilfreds med anden halvleg mod Celtic. FCK-manageren er tilsvarende utilfreds med de første 45 minutter.

Af Ole Hoffskov

FC København spillede to vidt forskellige halvlege i 1-1-opgøret mod Celtic torsdag aften.

De danske mestre var voldsomt på hælene i de første 45 minutter, hvor de skotske gæsterne mere eller mindre kunne have afgjort kampen, men efter pausen var FCK som forvandlet og dominerede det meste af spillet.

Ståle Solbakken lavede nogle små justeringer i pausen, men det var ikke hele forklaringen på den blandede indsats. 

- Drengene fik et tempochok. Vi spillede badebold i anden halvleg mod Esbjerg, og det tempo kom vi måske ikke helt ud af. Celtic er midt i sæsonen og har et helt andet tempo i kroppen, så vi skulle udligne tempoet, og det blev gradvist bedre. Vi havde dårligere tid på bolden, end vi er vant til, og der var for stor afstand i holdet, siger Solbakken og fortsætter:

Læs også:FCK misser straffespark og får uafgjort mod Celtic

- Mange af drengene virkede lidt rystede i benene, og så var der mange mærkelige beslutninger - selv fra vores bedste spillere. Carlos Zeca mistede flere bolde i første halvleg, end han har gjort på et år. Men vi fik snakket om det, og i anden halvleg fik vi gennemført det, vi havde trænet på. Vi fandt mellemrummene centralt, og vi fik mere ansigtet mod mål og blev mere direkte. Så lignede det pludselig en Superliga-kamp. 

- Vi spillede en top-international kamp i anden halvleg, og i de sidste 25 minutter lavede Celtic-spillerne ikke andet end at se på klokken. 

FC København havde alletideres chance for at sikre sejren i anden halvleg, da VAR afslørede et straffespark til værterne, men Jens Stage misbrugte fra 11-meter-pletten.

-  Det underskud, vi kommer til at præsentere næste år, er på grund af dårlige straffespark. Røde Stjerne-kampen kostede os fem-seks millioner euro, og hvis vi ryger ud til Celtic, skal man lægge en-to milloner euro til. Det er ikke godt nok. Der sidder vel ikke en eneste i omklædningsrummet, som ikke har misbrugt et straffespark, siger Solbakken.

Læs også:Sigurdsson tilbage i Parken igen: Jeg har savnet fansene

Og torsdag var det altså Jens Stage, der blev skurken.

- Jens Stage scorede på straffespark for reserveholdet sidste mandag foran 64 tilskuere. Der var han bombesikker, men i dag var en lidt anden kulisse. Han blev læst, men det var ikke noget dårligt straffespark. Det var en god redning, lyder det fra Ståle Solbakken.

FC København spiller returkamp mod Celtic i Glasgow om en uge. 

Læs også:Skuffet Celtic-manager irriteret over FCK-mål: Det var sløset

Læs også:Jens Stage vidste han ville sparke til venstre: Ked af at jeg koster

Læs også:Falk var bekymret efter skotsk chokstart: Var svært at matche dem

Superliga

Mere Superliga

Fokus