• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Solbakken: Dette FCK-hold har været sværest at opbygge

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken mener, at det nuværende FC København-hold har været sværest at genopbygge.

Af Victor Risager

Der er sket meget på FC København i løbet af det seneste år. I foråret 2018 kæmpede københavnerne således med FC Nordsjælland om tredjepladsen i Superligaen, mens de nu, et år senere, fører an i ræset om Superliga-guldet.

En ting, der dog ikke er ændret, er, at det stadig er Ståle Solbakken, der står på sidelinjen og dirigerer mandskabet, og nordmanden har altså genopbygget FC København-mandskabet, efter at de i 2017 sagde farvel til profiler som Thomas Delaney, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Ludwig Augustinsson.

Læs også: Optakt: FC København - Vendsyssel FF

At genopbygge sit FC København-hold er noget, Solbakken har gjort før, men denne gang er den sværeste, mener han. Og foruden profilsalgene skyldtes det skader til profiler som Erik Johansson, Rasmus Falk, Peter Ankersen og Robin Olsen i sidste sæson.

Det fortæller Ståle Solbakken i et langt interview BT.

- Det må næsten være det sidste her, der har været det sværeste (at genopbygge, red.), fordi vi fik alle de skader og brugte så mange unge spillere. De spillere fik et stort ansvar. Nogle kan knække nakken på det, siger Ståle Solbakken.

Til gengæld nyder Solbakken nu godt af, at han måtte bruge mange unge spillere i sidste sæson. Flere af dem har nemlig blomstret i denne sæson, hvor Robert Skov og Denis Vavro, som begge er 22 år, imponerer. Især førstnævnte har taget Superligaen med storm med 21 mål i denne sæson. 

FC København skal forsøge at fortsætte deres imponerende sæson, når de mandag tager imod Vendsyssel FF på hjemmebane. Før det opgør har de hentet 53 point på 22 kampe, og det er tre point mere end de nærmeste forfølgere, FC Midtjylland.

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Lyngby BK - OB

To hold, der ikke er kommet specielt godt fra start i denne sæson, mødes i Lyngby i en yderst vigtig kamp.

Mere Superliga

Fokus