• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Solbakken forventer ikke fodbold foreløbig: Vi skal væbne os med tålmodighed

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mette Frederiksen havde næppe fodboldkampe i tankerne, da hun i går talte om muligheden for at åbne dele af samfundet efter påske, siger Ståle Solbakken. Han forventer ikke, at sporten vender tilbage lige med det første.

Af Anders Dehn

- Hvis vi danskere i de næste to uger hen over påsken fortsætter med at holde afstand, og hvis tallene fortsat er fornuftige i de næste to uger, så vil regeringen fortsætte med en gradvis kontrolleret åbning af Danmark efter påsken.

Statsminister Mette Frederiksen åbnede mandag en dør på klem. Måske slækker hun og regeringen på de mange begrænsninger af danskernes liv, som de har indført for at holde spredningen af coronavirus nede.

Men selv om statsministeren gik ud med forsigtig optimisme, skal man ikke forvente, at professionel fodbold er blandt de første ting, som vender tilbage, mener FCK-manager Ståle Solbakken. 

Læs også:FC København-spillere og ledere går ned i løn

Superligaen er ellers suspenderet netop til og med påsken, men nordmanden tror ikke, hans hold skal i aktion igen allerede om to uger.

- Jeg tænker ikke, at Mette Frederiksen havde fodbold i tankerne, da hun talte om at åbne Danmark efter påsken. Men vi håber alle sammen, at vi stille og roligt kan finde tilbage til det normale. Vi skal nok væbne os med tålmodighed, for der er andre vigtigere ting at tage os af, før vi skal koncentrere os om at spille fodboldkampe igen, siger Ståle Solbakken til DR Sporten.

Manageren og hans spillere gik tidligere tirsdag 20 procent ned i løn. Det var et tiltag for at spare FC København penge i en tid, hvor klubbens indtægtskilder er ved at løbe tør, mens fodbolden ligger stille.

Læs også:FCK-anfører om lønnedgang: Vi kan ikke løse situationen

- Vi gør det her, fordi vi gerne vil være solidariske med resten af klubben og organisationen.

- Vi har en masse kolleger, der er hjemsendt lige nu og andre kolleger, der arbejder hårdt for at holde hjulene i gang under vanskelige forhold.

- Vores mål med lønnedgangen er at sikre, at FCK står stærkest muligt som organisation efter coronakrisen, sagde Solbakken i den forbindelse.

Læs også:Solbakken: Vi går ned i løn for at stå stærkere efter krise

Læs også:FCK-profil om lønnedgang: Der er ingen, der skal have ondt af os

Læs også:Solbakken: Vi skal tage vare på specielt de udenlandske spillere

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.