• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Solbakken: Lüftner kan spille for et tophold og præstere under pres

Solbakken: Lüftner kan spille for et tophold og præstere under pres
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den nye FC København-stopper, Michael Lüftner, har allerede et højt niveau, men kan stadig udvikle sig, forudser manager Ståle Solbakken.

Af Anders Dehn

Det har været undervejs siden sidste uge, og mandag eftermiddag blev det så officielt. Tjekkiske Michael Lüftner skifter fra Slavia Prag til FC København, når denne sæson er slut. 

I København er der store forventninger til manden, der kunne ligne Mathias "Zanka" Jørgensens afløser. Anføreren forventes i hvert fald solgt i det kommende transfervindue, så med Lüftner har FCK dækket sig ind i god tid.

Den 23-årige stopper er i forvejen dygtig, men manager Ståle Solbakken forventer, at han i FCK kan udvikle sig til at blive endnu bedre.

- Michael Lüftner er en hurtig, fysisk stærk og placeringsstærk forsvarsspiller, som vi har fulgt gennem længere tid. Han har gjort det rigtigt stærkt for Slavia Prag i denne sæson, hvor de ligger til at kunne vinde mesterskabet. Han har international erfaring fra U21-landsholdet i Tjekkiet, og han har fortsat et stort udviklingspotentiale, som vi sammen kan forløse, siger Solbakken til fck.dk.

- Han har ikke været ret længe i Slavia Prag, men han har vist, at han kan spille for et tophold og præstere under pres i sin tid der. Han bliver et stærkt supplement til vores trup.

Det er ikke kun U21-landsholdet, at Lüftner har erfaring fra. Han har i alt spillet 52 U-landskampe for Tjekkiet. Til sommer skal han med U21-holdet til EM, hvor de blandt andre skal mødes Danmark i den indledende pulje.

Han slutter sig til FCK efter slutrunden.

Superliga

Mere Superliga

Fokus