• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Solbakken varsler erstatning for skadet Boilesen: Det kan sagtens ske

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København er tyndt besat på venstre back, hvor Nicolai Boilesen er langtidsskadet. Derfor overvejer Ståle Solbakken kraftigt at hente en erstatning ind. Måske en spiller, der både kan spille back og midtstopper.

Af Anders Dehn

Der er to egentlig venstre backs i FC Københavns trup, men lige nu er den ene, Nicolai Boilesen, skadet. Det bliver han ved med at være i de kommende seks-ni måneder, så det er måske i underkanten kun at have Pierre Bengtsson til Superligaen og de europæiske kampe, holdet måtte kvalificere sig til.

Derfor pønser Ståle Solbakken på at hente en afløser for Boilesen ind. Det kan være, at vedkommende også skal kunne gøre sig i midterforsvaret.

Læs også: FCK bekræfter Joronen-salg: Vi har fået et rigtig godt bud

- Vi har Varela, der kan vikariere på den plads. Men det kan sagtens ske, at vi kigger lidt på en venstre forsvarsside. Det kunne godt være en kombination af en midterforsvarer og en venstreback, siger Solbakken til BT.

FCK-manageren råder ellers også også Peter Ankersen, der ganske vist er højrebenet, men som har erfaring med at spille i venstre forsvarsside. Ham skal FC København dog næppe planlægge med, da alt er lagt an på, at han skal sælges denne sommer.

Solbakken har til gengæld været tidligt ude med erstatning for den danske landsholdsback. I vinter hentede han Guillermo Varela, og denne sommer kom Karlo Bartolec til. Desuden er Mads Roerslev vendt tilbage fra udleje i Vendsyssel FF.

Det giver desuden god mening at finde en spiller, der kan dække både backen og midterforsvaret. Andreas Bjelland, Victor Nelsson og Sotirios Papagiannopoulos er truppens eneste midtstoppere - foruden Nicolai Boilesen, der også ville kunne tage en af pladserne, hvis han altså ikke var skadet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus