• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Solbakken varsler underskud: Vi kan ikke blive ved med at levere store salg

Foto: René Schütze/Getty Images

FC København har både leveret gode sportslige resultater og overskud på finanserne i de seneste år, men det kan ikke blive ved, siger Ståle Solbakken. Klubben er nødt til at ofre nogle store spillersalg, hvis den skal holde sit sportslige niveau.

Af Anders Dehn

Lad os tage den seneste sommer som eksempel. FC København solgte spillere som Denis Vavro, Robert Skov, Peter Ankersen og Jesse Joronen, og selv om mange kom ind den anden vej, lavede klubben et stort plus på køb og salg. Formentlig over 100 millioner. Samtidig lykkedes det med hiv og sving at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet.

Derfor forventer FCK, at klubben laver endnu et økonomisk overskud, når boet skal gøres op for hele 2019. Men sådan kan det ikke blive ved, mener manager Ståle Solbakken. 

Læs også:Optakt: FC København - FC Lugano

- Vi har investeret rigtig meget i truppen til nu og i fremtiden. Men nu må vi forberede os på enkelte år, hvor vi taber på fodboldforretningen. Så kan vi igen på et senere tidspunkt tjene store summer, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi kan simpelthen ikke blive ved med at levere store salg, når vi også har store sportslige målsætninger at opfylde. Det er meget vanskeligt at spille et nyt hold sammen så tit, som det faktisk sker.

Læs også:Ståle Solbakken tør ikke spå om Dame N'Doye-comeback

Ser man udelukkende på fodbolddelen af Parken Sport & Entertainment, skabte Ståle Solbakken og co. et overskud på 18,7 millioner kroner i 2018. Året før var det 52,4 millioner. Med sommerens transferindtægter og efterårets indbringende Europa League-gruppespil forventes altså endnu et overskud i 2019.

Skulle FC København nogle år lave underskud, kan det dækkes af Parkens øvrige aktiviteter som Lalandia og udlejningen af kontor.

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus