• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Spillerkontrakter kan blive et problem: Det er noget af det, vi diskuterer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mange kontrakter løber ud den 30. juni 2020, så hvis ligaer skal spille ud over den dato, er spørgsmålet, om de spillere er til rådighed. Spillerforeningen er opmærksom på problemstillingen.

Af Kenneth Jensen

Mens verden er ved at lukke ned i kampen for at undgå udbredelse af coronavirus, er man i hos alle parter af fodbolden ved at finde ud af, hvordan spillet skal spilles færdig, når man får muligheden for at spille igen. Det gælder også i Spillerforeningen, hvor man lige nu er opmærksom på en særdeles opmærksom på en problemstilling omkring kontrakter. Det skriver Jyllands-Posten i dagens avis.

For flere spillere har kontrakter, der løber ud 30. juni 2020, men hvis ligaer ikke er færdigspillet inden den dato, er det ikke til at sige, hvad der så skal ske. Skal kontrakter kunne forlænges med en uge, så de kan spille kampe i juli? Skal spillere ikke kunne spille kampe i juli, hvis der bliver spillet klubfodbold så sent? Skal transfervinduet skubbes?

Læs også:Norge støtter op om Italiens ønske om udskydelse af EM

Problematikken er noget, de er bekendt med i Spillerforeningen, hvor man er i tæt kontakt med Divisionsforeningen, men man har ikke i sinde at melde noget ud på nuværende tidspunkt.

- For om en time kan der være sket noget nyt. Det er møghamrende vanskeligt, og vi kan kun håbe på, at vi kan få spillet turneringen færdig. Vi har lavet en liste med de forskellige scenarier, og kontrakter er noget af det, vi diskuterer. Men vi tager det nærmest fra dag til dag, for vi aner ikke, hvad der sker lige om lidt. Der er ingen grund til, at vi presser os selv, fordi vi har meldt noget endeligt ud. Ingen af os kender bagkanten på dette her, siger Michael Sahl Hansen til Jyllands-Posten.

Læs også:Hvem træner, og hvem holder fri? Sådan tackler din klub coronapausen

Lige nu ligner det, at EM bliver udskudt. I hvert fald har Danmark aflyst sin booking af Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad, og madnag skrev B.T., at UEFA har aflyst booking af EM-hotellerne i Danmark, der skulle bruges under sommerens slutrunde.

Dermed kan der spilles klubfodbold i løbet af sommeren, hvis altså det bliver muligt i forhold til regeringens lovgivning.

Læs også:Bekræftet: Dansk landskamp er blevet aflyst

Læs også:Randers-spiller om udsat kamp: Det lyder steneren, men jeg skal lave lektier

Læs også:FCK slår fast: Forventer at Istanbul-kamp bliver aflyst