• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Sportschef i FCN: Emre har kæmpet hårdt for sin succes

Sportschef i FCN: Emre har kæmpet hårdt for sin succes
Foto: Borussia Dortmund

Jan Laursen, sportschef for akademiet i FC Nordsjælland, fortæller, at Emre Mor ikke er kommet sovende til succesen.

Af Kenneth Jensen

Fodbold er til tider en skæv størreste. Det kan ikke siges på andrer måder.

For halvandet år siden blev Emre Mor smidt på gaden i Lyngby Boldklub, hvor han eftersigende ikke passede ind. I dag blev Emre Mor, 18 år, solgt til Borussia Dortmund, efter de i Farum-klubben FC Nordsjælland samlede den lille, hurtige dribler op og sendte ham videre i systemet til den tyske storklub.

Det tyske medie Kicker melder om en pris på 9,5 millioner kroner - omkring 70 millioner kroner - og det siger noget om, hvordan klubben har arbejdet med Mor og forløst det potentiale, der er.

Og i klubben er der også glæde og stolthed over Mor-salget.

- Som klub og akademi skal vi naturligvis også være utrolig stolte, da vi sammen med Emre har lykkedes med, at forløse hans kæmpe talent. Matchet har været perfekt i forhold til spillestilen, men det har også været afgørende, at han er kommet til en klub, hvor man ikke fokuserer på alder, men på spillernes kvaliteter. Af samme årsag har trænerteamet ikke tøvet med at give Emre og mange andre akademispillere chancen i Superligaen, hvor vi har spillet med et af de absolut yngste hold i hele Europa i denne sæson, siger sportschef for akademiet i FCN, Jan Laursen, til klubbens hjemmeside.

- Vi håber, at Emres gennembrud og transfer til en europæisk topklub vil give yderligere inspiration og motivation til vores egne akademispillere i både FCN og Right to Dream samt være trækplaster for de mest ambitiøse unge spillere i Norden, siger han videre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus