Superliga Ole Hoffskov

Sportschef om skadet FCN-profil: Har afsat pissemange ressourcer til ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jonathan Amon har blot spillet 41 minutter de seneste år, og FCN-profilen er allerede dømt ude resten af sæsonen. I Farum arbejdes deres hårdt på at få amerikaneren klar.

Af Ole Hoffskov

Jonathan Amon kom frem med bulder og brag, da han debuterede for FC Nordsjælland for godt tre år siden. De færreste har glemt, hvordan han i sin fjerde kamp for Farum-klubben kørte fuldstændig rundt med Peter Ankersen i Telia Parken.

Dengang var Amon 18 år og på vej frem - nu er han 21 år er ikke kommet meget længere.

Amerikaneren har været hårdt plaget af skader, og det seneste år har kun budt på 41 minutters Superliga-bold. Amon er allerede dømt ude for resten af indeværende sæson, efter han for nyligt er blevet opereret.

Læs også:FCN frygtede for transfermillioner: Vi har fået det, vi skulle

Alt sammen meget trist, lyder det fra FC Nordsjællands sportschef Jan Laursen, der samtidig fastslår, at Amon på ingen måde er afskrevet.

- Jeg føler sindssygt meget med ham. Heldigvis er hans forudsætninger stadig gode. Vi har bare vænnet os til, at en 20-årig FCN-spiller nærmer sig 100 kampe. Der er et stykke vej for ham, men hans potentiale er stort, og han har en dejlig positiv indstilling til livet, siger Jan Laursen til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Sådan er det desværre nogle gange i sportens verden. Kroppen kan drille, og når man er ung, skal man stadig lære sin krop at kende. Vi tænker stadig langsigtet med ham, og jeg er sikker på, han nok skal nå de 100 kampe.

Læs også:FCN-træner vil holde gryden i kog: Ellers grænser det jo til matchfixing

Jonathan Amon har haft store problemer med baglåret, og det er uheldigt for en spiller, der i høj grad lever af sin eksplosivitet. Spørgsmålet er, om FCN-spilleren overhovedet har en fysik, der kan bære den spillestil, han praktiserer?

- Vi er ikke umiddelbart bekymrede. Det handler mere om, at vi og han lærer hans krop at kende. Den er lidt mere sensitiv, og når man er så eksplosiv, som han er, er man tit mere udsat. Vi har generelt mange eksplosive spillere, og det gør heldigvis, at vi også får større og større viden om, hvordan man håndterer dem.

- Der er afsat pissemange ressourcer til ham, og han skal nok komme tilbage. Vi håber at have ham klar fra starten af næste sæson. Men det vigtigste er ikke, at han kommer hurtigt i gang, det vigtigste er, at han kommer ordentligt i gang, lyder det fra Jan Laursen.

Jonathan Amon har kontraktudløb i FC Nordsjælland i sommeren 2022.

Læs også:FCN-profil kan smutte gratis: Det skal da ærgre én

Læs også:Lige målmandskamp i FCN ser ulige ud: Her er trænerens forklaring

Læs også:Hjulmand drømmer om at stå med EM-pokalen næste år