• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Sportsdirektør smutter i Esbjerg: Ingen planer om at udskifte træneren

Sportsdirektør smutter i Esbjerg: Ingen planer om at udskifte træneren
Foto: Esbjerg fB

Selv om cheftræner John Lammers var Ted van Leeuwens ansættelse, får han lov at fortsætte i Esbjerg fB. Direktøren afviser desuden, at Ole Nielsen allerede er på plads som ny sportschef.

Af Anders Dehn

Ted van Leeuwen stopper i Esbjerg fB, når måneden slutter. Det står klart, efter han har sagt sin stilling op. Det har været på vej så længe, at lokalavisen JydskeVestkysten allerede i mandags kunne fortælle, at Ole Nielsen var udset som van Leeuwens efterfølger.

Den udlægning afviser administrerende direktør Brian Knudsen imidlertid. EfB har ikke kontaktet den tidligere sportschef i SønderjyskE, Viborg FF og Randers FC, fastholder han.

Læs også: Esbjerg bekræfter: Ted van Leeuwen har sagt op - assistent følger med

- Vi har ikke holdt samtaler med nogen som helst om det job, der nu bliver ledigt. Vi kunne ikke drømme om at holde møder med nogle, før vi melder offentligt ud, at Ted stopper, siger direktør Knudsen til tipsbladet.dk.

I pressemeddelelsen skriver siger du ordet 'sportschef' om Ted van Leeuwens afløser. Skal det være en sportschef i stedet for -direktør?

Læs også: Van Leeuwn om exit i Esbjerg fB: Nogle gange kan man ikke sige nej

- Vi vælger at sige, at det er en sportschef, og så kan vi altid opgradere, hvis det bliver nødvendigt.

Hvad udgør forskellen?

- Hvis man er noteret som direktør, har man rettigheder som en direktør. En sportschef er mellemleder på et andet niveau, så det er også et spørgsmål om ansættelsesforhold.

Hvorfor har I valgt det?

- Det vælger vi ud fra den betragtning, at vi har haft Ted i halvandet år, og det har han gjort fremragende, så nu ser vi videre. Nu vurderer vi, det er en sportschef, vi har vi brug for, siger direktør Knudsen.

EfB går en vigtig sommer i møde. Holdet er rykket op i Superligaen og har ambitioner om at forstærke holdet, og i det lys er det næppe optimalt, hvis man ikke ved, hvem der skal træffe de beslutninger. Det bekymrer dog ikke Brian Knudsen.

- Vi har fornøjelsen af at have Ted indtil 1/7, og han hjælper os indtil da. Vi begynder straks at få kvalificeret, hvilken personprofil og hvilke kompetencer vi søger.  Det tager den tid, det tager. Vi venter hellere på at få den rigtige mand i stedet for at komme galt af sted, siger han.

Få timer efter Esbjerg søndag aften sikrede sig oprykning til Superligaen, skrev Ekstra Bladet, at cheftræner John Lammers også risikerede at ryge, når Ted van Leeuwen forlod klubben. Det bliver der dog ikke tale om.

- John Lammers er vores cheftræner. Vi har overhovedet ikke andre planer på det område. Han fik os på dygtig vis tilbage i Superligaen, og selvfølgelig skal han have lov til at vise, at han også kan klare det, siger Brian Knudsen.

I mister også den ene assistenttræner Gonzalo Garcia. Skal den post genbesættes?

- Ja, det skal den. Det er nyt for os, det her, og vi har vores cheftræner på ferie. Vi vurderer med ham, hvilken profil og hvilke kvalifikationer der skal til, og så trækker vi i arbejdstøjet i næste uge.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.