• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Stolt Bo Henriksen: Vi er glade for FCK's gode købmandsskab

Bo Henriksen er stolt på AC Horsens' vegne over hele casen med Jesse Joronen, og han roser samtidig FCK for salget af den finske målmand.

Af Ole Hoffskov

Når det regner på præsten, drypper det på degnen, og Jesse Jornen har sikret en sand pengeregn over AC Horsens.

For et år siden solgte østjyderne målmanden til FC København for seks millioner kroner, efter de selv havde hentet ham for nul kroner i Fulham, og torsdag solgte løverne så den finske målmand videre til Serie A-klubben Brescia for over 30 millioner kroner. Ifølge Horsens Folkeblad får AC Horsens fem millioner kroner af den sum, fordi klubben i sommeren 2018 sikrede sig en videresalgsklausul på Joronen.

Læs også: AC Horsens scorer kassen på FCK's Joronen-salg

Dermed har AC Horsens tjent rundt regnet 11 millioner kroner på Jesse Joronen, som kun var i klubben i ét år, og det er selvsagt rigtig mange penge for en klub som de gule. Og det er rigtig godt arbejde af ACH.

Det er det imidlertid også af FC København, lyder det fra en stolt Horsens-manager.

- Vi var virkelig stolte over at sælge Jesse Joronen til Skandinaviens største klub, og i dag er vi glade for, at FC Københavns gode købmandskab sikrer os mange penge igen. Som klub kunne vi ikke have solgt ham for det beløb, vi nu har fået ind, og derfor er det en fremragende case for os at hente spillere og sælge dem til eksempelvis FC København og FC Midtjylland. De to klubber er i en liga helt for sig selv, når det gælder om at sælge til udenlandske klubber for store beløb. Salget af Joronen er en cadeau til både FCK og os, forklarer Bo Henriksen til klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Som fodboldnation er vi i Danmark heldigvis blevet dygtigere til at handle internt mellem klubberne, og det er en fantastisk udvikling, for det giver bedre økonomi, en bedre liga og et bedre fundament for fremtiden

26-årige Jesse Joronen nåede at optræde 28 gange i Superligaen for AC Horsens. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus