Stor Esbjerg-fejl grundlægger Sønderjyskes sejr i Superligaen

Sønderjyske kom foran 1-0 efter en for kort tilbagelægning, da holdet på udebane slog Esbjerg 2-1.

En for kort tilbagelægning af Esbjergs Rodolph Austin hjalp Sønderjyske i gang, da holdet søndag på udebane slog Esbjerg 2-1 i 3F Superligaen.

Sønderjyske-angriberen Mart Lieder opsnappede tilbagelægningen et kvarter inde i anden halvleg, og han kunne uden problemer sende bolden forbi hjemmeholdets keeper Jeppe Højbjerg til 1-0.

Efterfølgende udbyggede Stefan Gartenmann føringen med et hovedstød, mens Yuri Yakovenko reducerede for Esbjerg i overtiden.

Sønderjyske hopper med sejren syv pladser frem og helt op på fjerdepladsen med 18 point inden runde 12’s øvrige opgør er færdigspillet. Esbjerg forbliver næstsidst med ni point.

Esbjergs angriber Adrian Petre var tæt på at score efter 12 minutter, men han skød ad to omgange bolden ind på en Sønderjyske-forsvarsspiller.

Sønderjyskes venstreback Stefan Gartenmann havde mulighed for at sende sit hold foran i det 39. minut, men hans afslutning fra en spids vinkel prellede af på stolpen.

Efter 59 minutter lavede Esbjergs Rodolph Austin den katastrofale tilbagelægning, der endte med at sende gæsterne i front.

Kun fire minutter senere kom Sønderjyske yderligere foran, da Gartenmann alene ved bageste stolpe kunne heade bolden i mål.

Joni Kauko fik en gylden mulighed for at bringe Esbjerg ind i opgøret igen efter 77 minutter, men han sendte sit straffespark på overliggeren.

To minutter inde i overtiden bragte Esbjerg lidt spænding tilbage i kampen, da Yuri Yakovenko sendte et fladt indlæg i mål, men det blev kampens sidste scoring.