• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Stort Holgersson-interview: Jeg blev drænet mentalt i AaB

Stort Holgersson-interview: Jeg blev drænet mentalt i AaB
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Stort interview med Markus Holgersson, som ser tilbage på et ophold i AaB, der drænede ham mentalt og blev en stor skuffelse.

Af Ole Hoffskov

Tingene går ikke altid, som man drømmer om. Det gælder også i fodboldens verden og dermed også i AaB.

Da den nordjyske fodboldklub i sommeren 2016 sagde farvel til Kenneth Emil Petersen, gik klubben på jagt efter en ny styrmand i forsvaret, og valget faldt på svenske Markus Holgersson. Svenskeren skrev en to-årig aftale med AaB.

Han forlod klubben på en fri transfer efter blot et enkelt.

Markus Holgersson og AaB blev aldrig noget godt match, og den svenske midtstopper måtte finde sig i en del kritik fra medierne. Nu er han skiftet til Lorca fra den næstbedste spanske række og kan se tilbage på opholdet i AaB. Et ophold, der ikke levede op til forventningerne.

- Man kan dele min tid i AaB op i to perioder. Det startede rigtig godt, men så gik gassen en smule af ballonen for både holdets og mit vedkommende. Jeg husker især en kamp mod FC Nordsjælland på hjemmebane, hvor vi dominerede totalt, men måtte nøjes med 1-1. Det står lidt for mig som et vendepunkt, siger Markus Holgersson til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg tabte gnisten i AaB. Fysisk var jeg der, men mentalt haltede det. Det hænger også sammen med, at klubben ikke var, som jeg troede. Jeg tog et stort ansvar for klubben, og jeg havde et mål om, at vi skulle spille med i toppen, men det var ret tydeligt, at det ikke ville ske. Vi havde ikke mere end et midterhold i AaB, og det var ikke, hvad jeg forventede, da jeg kom.

- Men jeg vil også gerne understrege, at jeg synes, vi leverede en fin præstation. Vi missede top seks med sølle to point, klubben solgte spillere for 50 millioner, og de unge spillere høstede værdifuld erfaring, som helt sikkert vil gavne klubben i fremtiden. Jeg er stolt af at have været en del af den udvikling.

Markus Holgersson tiltrådte officielt i AaB 1. juli 2016, men han skrev allerede under på kontrakten i midten af april. Han havde ikke været i klubben ret lang tid, før han godt kunne se skriften på væggen.

- Der blev hentet tre profiler ind i Marco Meilinger, Casper Sloth og jeg selv, og derudover blev der rykket seks spillere op fra ungdomsholdet. Så havde man ligesom sat standarden for truppen. Der var meget få spillere i alderen 26-30, og dem manglede vi helt sikkert. Så blev forventningerne lidt derefter, og det drænede mig mentalt.

- Jeg synes, vi spillede fin fodbold i AaB, men det stoppede vi med omkring november-december, siger han.

Det var også i samme periode, at AaB valgte at fyre cheftræner Lars Søndergaard. Markus Holgersson mener imidlertid ikke, at klubbens problemer hvilede på skuldrene af cheftræneren.

- Lars er en rigtig fin træner, men han manglede en co-driver, der kunne inspirere og stille krav til os spillere. Lars var dygtig til at kommunikere, men efter min mening manglede han en slags co-driver i trænerstaben, som jeg ellers ikke har noget at udsætte på overhovedet. Men når man har så få rutinerede spillere i truppen, så skal inspirationen i høj grad komme fra trænerstaben, siger Markus Holgersson.

Lars Søndergaard blev som bekendt afløst af Morten Wieghorst, som stod i spidsen for AaB i den sidste halvdel af sæsonen.

- Jeg fik et positivt indtryk af Wieghorst. Han kom med ny inspiration, men vi røg hurtigt tilbage i den gamle spiral. Da sæsonen var forbi, gjorde Morten det klart, at han ville satse på Jores Okore, og derfor forlod jeg klubben. Det accepterer jeg fuldstændig. Sådan er fodbold, og det er helt fair, lyder det fra svenskeren.

Hvis han skal give sin tidligere arbejdsgiver et godt råd, er det at få nogle spillere ind i truppen, som kan rokke lidt ved de fastgroede rutiner, som Markus Holgersson mener præger nordjyderne.

- Jeg synes, fremtiden tegner lys for AaB. Hvis man kan forvalte den store talentmasse rigtigt, så kan der være mange gode ting i vente. Men efter min mening mangler der spillere, som stikker ud i AaB. Jeg synes, der er en tendens til snæversynethed i klubben, og man er bange for at have spillere, der larmer lidt, siger Holgersson og tilføjer:

- Jeg kan give dig et eksempel. Nicolai Larsen og jeg var rigtig gode venner udenfor banen, og vi delte altid hotelværelser, men inde på banen kunne vi have vores kampe, og bølgerne kunne gå højt. Det har en fodboldklub brug for. For at sætte det lidt på spidsen kan man sige, at AaB har brug for lidt flere konflikter.

I Spanien vil alle spille fodbold
I sommer skrev Markus Holgersson som nævnt under på en et-årig aftale med spanske Lorca, som aktuelt er nummer 17 i ligaen. Den tidligere AaB-spiller har etableret sig som fast mand i klubben.

- Jeg er kommet godt fra start i Spanien. Vi har spillet fem kampe og har egentlig gjort det godt, men vi har ikke fået point efter fortjeneste (fem point, red.). Det er en ambitiøs klub, som kun lige er rykket op i den næstbedste række. Målet er, at vi skal op i den bedste i løbet af et par år, siger Holgersson.

Mange havde forestillet sig, at Markus Holgersson ville vende hjem til Sverige efter sit ophold i AaB.

- Det var mest medierne, som spekulerede i, at jeg skulle hjem til Sverige. Jeg fik en god mulighed i Spanien, og jeg er glad for at være her. Det er en liga på et højt niveau. Der er nok ikke nogle hold, som ville kunne matche FC København, Brøndby eller FC Midtjylland, men mange af klubberne ville helt sikkert være etablerede i Superligaen, siger Markus Holgersson og tilføjer:

- Her vil alle spille fodbold. Mange af de spillere, som er i ligaen, er unge, teknisk stærke spillere, som tidligere har været en del af akademierne i de store klubber, så de er godt skolet. Hvis man skal binde det sammen, så kan man sige, at mange klubber her i Spanien spiller, som vi gerne ville have gjort det i AaB. Her bliver det bare ført ud i livet, mens det var mere midt i mellem i AaB.

Markus Holgersson nåede at spille 27 Superliga-kampe og score to mål for AaB. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus