Superkasse sænkede Hobro

Esbjerg tog en sikker sejr mod Hobro.

Det var et Hobro med vind i ryggen for en gangs skyld, som fredag aften gæstede Esbjerg på Blue Water Arena.

Kampens hjemmehold var inden kampen at finde på en imponerende fjerdeplads i Superligaen og kunne med en sejr overhale AaB - i hvert fald for en stund.

Hobro kunne omvendt melde sig ind i kampen om at undgå nedrykning, hvis nordjyderne hev alle tre point med hjem.

Det var hjemmeholdet, der satte sig på kampen fra start. Efter syv minutter var Kauko tæt på at heade Esbjerg i front, da Rask i Hobro-målet blev fanget på mellemhånd. Men Esbjergspilleren ramte ikke målet.

Kort efter kom Antipas fri igennem for gæsterne, men angriberen afsluttede uden den fornødne fart.

Første halvleg var generelt præget af Esbjergs flydende spil med bolden, mens Hobro tog sig af kontramulighederne. Men ingen af holdene fik scoret i løbet af de første 45 minutter.

Målene kom dog hurtigt i anden halvleg. Seks minutter efter pausen fejlede Hobroforsvaret en clearing, der endte hos Mathias Kristensen på kanten af feltet. Herfra helflugtede Esbjergspilleren bolden hårdt i mål og bragte dermed hjemmeholdet foran.

Et kvarter senere var Esbjerg igen farlige. Denne gang på hjørnespark, som Joni Kauko fik skulderen på. 2-0 til hjemmeholdet.

Det blev også kampens resultat, og Esbjerg holder nu fast i toppen af Superligaen, mens Allan Kuhn og Hobro stadig har meget at slås med i bunden af rækken.