• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-boss håber: Ingen coronatests i næste sæson

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Divisionsforeningen håber, at Superliga-klubberne slipper for at coronateste spillere og trænere hver uge, når denne sæson er forbi.

Af Anders Dehn

Alle spillere, trænere og dommere i Superligaen skal testes hver uge i resten af denne sæson. Står det til Divisionsforeningen, slipper de dog for at skulle igennem det samme, når næste sæson begynder.

Starten på den sæson er programsat til slutningen af august eller begyndelsen af september. Til den tid er Danmark inde i fase 4 af statens genåbningsplan, og det betyder blandt andet, at fitnesscentre, spillesteder, svømmehaller og natklubber får lov til at åbne.

Læs også:Presser på for tilskuere i Superligaen: Det kan vi godt håndtere

Divisionsforeningen har allerede luftet forhåbningen om, at Superliga-klubberne må begynde at lukke tilskuere ind. Derudover udløber forbuddet mod forsamlinger på over 500 personer den 31. august.

Spørgsmålet er så, hvad genåbningen betyder for protokollerne for fodboldklubberne. Direkte adspurgt, om spillerne skal coronatestes i næste sæson, svarer Divisionsforeningens direktør:

Læs også:AGF-direktør: Kan nemt have 5.000 tilskuere på stadion

- Det ved jeg ikke. Forhåbentlig ikke. Vi kommer formentlig til at begynde i slut-august eller start-september, og vi kan håbe, at situationen er en anden på det tidspunkt. At vi kan få tilskuere på stadion for eksempel, siger Claus Thomsen til FotbollDirekt.

Den protokol, der har gjort det muligt at genstarte Superligaen i denne uge, koster ifølge Ekstra Bladet i alt fire millioner kroner for klubberne. Her er udgifterne til de ugentlige tests en væsentlig post.

Læs også:Presset Superliga-hold: Skal begynde næste sæson seks dage efter denne

Læs også:Intet EM i vejen: Pokalfinalen kan spilles i Parken igen næste år

Læs også:FCK kan havne i kattepine: Vi kan ikke spille det hele på én gang

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Der tages nu hul på Europa Playoff, og første opgør står mellem Randers FC og OB.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.