• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-italiener lider med sine landsmænd: Det gør så forbandet ondt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det har været hård kost for Vito Mannone at se til fra afstand, mens coronavirus har raseret hans hjemland og mangeårige hjemby.

Af Anders Dehn

Da Vito Mannone var barn og teenager, spillede han mange år i Atalanta. Klubben hører hjemme i Bergamo, som er en af de byer, der er hårdest ramt af coronavirussen i Italien. Det har været tungt at følge med fra hjemmet i Danmark, fortæller Esbjerg-målmanden til JydskeVestkysten.

I ugevis var det nordlige Italien det sted i verden, hvor virussen raserede allerværst. Italien er stadig det land, hvor tredjeflest mennesker er døde (30.201), og ligesom så mange andre så Mannone også billederne af overfyldte hospitaler med syge og døende på gangene, de tomme gader og overbebyrdet sundhedspersonale.

Læs også:Superliga-målmands familie er i Italien: Jeg følger meget med

- Når man ved, hvordan de har båret de mange ligposer ud af hospitalerne, og ved, hvor hårdt den by har været ramt, gør det bare så forbandet ondt. Ingen af mine nære venner er døde, men jeg lider virkelig med alle mine landsmænd. Det har været en frygtelig tid, og det er jo ikke ovre endnu.

- Jeg håber, at Italien snart kan vende tilbage til en hverdag, der minder om den, I har her i Danmark, siger Vito Mannone til JydskeVestkysten.

Læs også:Familietragedier sendte tidligere Arsenal-målmand mod Europa - og EfB

Danmark har sammenlignet med Italien været forskånet for de værste effekter af coronavirussen. Herhjemme er "kun" 526 døde, og i næste uge går genåbningen af samfundet ind i sin anden fase.

Det omfatter også Mannone og resten af Superligaen. Holdene kan igen træne normalt, og myndighederne har givet grønt lys til at spille kampe. Præcis hvornår ligaen begynder, melder Divisionsforeningen også ud i næste uge.

Læs også:EfB-stopper hurtigst i bip-test - veteran haltede efter

Læs også:Esbjerg-målmand husker CL-kamp: Der begyndte det med the big boys

Læs også:Esbjerg-målmand: Jeg jagter en sidste god kontrakt i Europa

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus