• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Superliga-powerranking: FC Midtjylland sluger Superligaen - OB fejler

Foto: Getty Images

FC Midtjylland og FC Nordsjælland ser godt ud på ugens powerranking, mens OB hænger med en vis del lige over vandskorpen.

Af Tipsbladet.dk

Vi er klar med en frisk powerranking af de 14 Superliga-hold efter grundspillets 23. runde, hvor OB atter måtte gå fra banen uden sejr og hvor FC Nordsjælland og Brøndby tog vigtige skridt i retning af en placering i Top 6. 

Her er Superliga-powerranking for rækkens hold: 

1: FC Midtjylland (1)
Maskinen fra Midtjylland ruller bare videre, mandag aften blandt andet på et golaço af brasilianske Paulinho, der kanonerede bolden op i det fjerne målhjørne langt uden for feltet. SønderjyskE var slukket ved pause (0-3), og selvom FCM får sværere modstand senere i foråret end nedrykningskandidaterne fra Hobro og Lyngby og SønderjyskE, der hænger lige over farezonen, begynder man at tvivle på, FCM kan tabe 10 point i de resterende 13 kampe, som holdet kun har gjort i de første 23 spillerunder.

Seneste kamp: FC Midtjylland-SønderjyskE 3-0
Næste kamp: Randers FC-FC Midtjylland (Søndag 20.00)

Læs også: Superliga-powerranking efter 22- runde

2: FC København (2)
Programmet slider på FC København, der kom på 3-0 inden for ti minutter mod AaB og derefter var meget tæt på at smide sejren i tillægstiden, hvor Kalle Johnsson igen var redningsmand. FCK spiller i morgen igen mod AaB, denne gang i pokalen, og har så Horsens, Istanbul BB, Lyngby og igen Istanbul BB inden for 11 dage. Dame N'Doye gik i stykker i opvarmningen mod AaB, så kan københavnerne holde sig flydende i ligaen?

Seneste kamp: FC København-AaB 3-2
Næste kamp: FC København-AC Horsens (Søndag 16.00)

3: FC Nordsjælland (4)
Det var ikke nogen stor kamp af FCN, men der er altså offensiv fondus i Farum-holdet med Kudus (5 mål i de seneste 7 ligakampe) som en art falsk nier forrest og nogle kreative midtbanespillere liggende bagved. Defensiven er til at tale med, men offensivt kan FCN skabe problemer for alle.

Seneste kamp: Esbjerg fB-FC Nordsjælland 1-2
Næste kamp: FC Nordsjælland-Brøndby IF (Søndag 18.00)

4: AGF (3)
Traktorerne trillede ind umiddelbart efter kampen for at gøre klar til plantningen af en ny bane, og det var næsten det bedste, der var at sige om fredag aften for AGF, der burde have vundet men missede flere tilløb til gode chancer på pløjemarken. Århusianerne lever med et point, men der skal mere til, hvis det skal blive til bronze i maj.

Seneste kamp: AGF-Hobro 0-0
Næste kamp: Silkeborg IF-AGF (Mandag 19.00)

5: Brøndby IF (6)
Brøndby kom et stort skridt tættere på Top 6 og kan være rigeligt tilfreds med seks point i de tre runder i februar. Flot mål af Hedlund udefra, men FCN bliver en test af en anden kaliber for et hold, der naturligt nok ikke har samme offensive farlighed endnu uden vintersalgene Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Dominik Kaiser.

Seneste kamp: Brøndby IF-Lyngby 1-0
Næste kamp: FC Nordsjælland-Brøndby IF (Søndag 18.00)

6: AaB (5)
Det blev spændende i slutfasen i Parken, hvor AaB flot stred sig tilbage anført af Lucas Andersen, der kunne dufte af EM-indskifter, hvis hans lyske holder sig i ro. Men tre indkasserede mål på ni minutter var skuffende, og duellen om Top 6 er helt åben.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Seneste kamp: FC København-AaB 3-2
Næste kamp: AaB-Lyngby (Søndag 14.00)

7: Randers FC (7)
Man fik lidt ondt i maven på vegne af Randers, da man hurtigt kom bagud 0-1, men så sled Randers sig til sejr mod et Horsens-hold, der må siges at være i krise. Sejrsmålet, en påskudt clearing på Marvin Egho efter en times spil, illustrerer udmærket, at det bliver på slid, Randers skal krige sig i Top 6.

Seneste kamp: AC Horsens-Randers FC 1-2
Næste kamp: Randers FC-FC Midtjylland (Søndag 20.00)

8: Lyngby (8)
Ligesom i Herning for et par uger siden overlod Lyngby en stor del af initiativet til hjemmeholdet og skulle så jagte et resultat til sidst. Lyngby fik skabt usikkerhed til sidst, og man får tanken, at Lyngby måske er bedre tjent med at spille mere frisk til.

Seneste kamp: Brøndby IF-Lyngby 1-0
Næste kamp: AaB-Lyngby (Søndag 14.00)

9: SønderjyskE (9)
Nederlag på MCH Arena – det er der vist ikke så meget at lære af eller tage med fra for SønderjyskE, som ikke havde en chance mod topholdet, selvom skudstatistikken endte med at blive mere jævnbyrdig efter en langtrukken 2. halvleg. Men det var sjette udebanenederlag i træk, og SønderjyskE har tabt otte af de 11 seneste ligakampe. Der venter en duel med AC Horsens i de kommende ni runder om at slippe for nedrykningsplayoff, med mindre sønderjyderne eller Horsens formår at indhente de fire point, OB har i forspring før de sidste tre runder i grundspillet.

Seneste kamp: FC Midtjylland-SønderjyskE 3-0
Næste kamp: SønderjyskE-OB (Søndag 14.00)

10: OB (10)
Der var nogle få, der efter vinterens transfervindue rynkede panden og spekulerede på, hvor det chanceskabende spil skulle komme fra, nu hvor Bashkim Kadrii var solgt til Saudi-Arabien. Den mangel på OB's hold er skrigende åbenlys nu, hvor man måske også kunne bruge Mathias Greve (Randers) eller Julius Eskesen (SønderjyskE) i hopla som indskiftere. Der skal et mindre mirakel til, hvis OB skal nå Top 6 – overlevelseskamp i marts og april ser langt mere realistisk ud nu.

Seneste kamp: OB-Silkeborg IF 1-1
Næste kamp: SønderjyskE-OB (Søndag 14.00)

Læs også: Superliga-powerranking efter 21. runde

11: Silkeborg IF (13)
Silkeborg leverede igen en godkendt indsats og kunne med lidt held have stjålet en vital sejr. Men det er jo også tydeligt, at man efterhånden er løbet tør for chancer – SIF skal simpelthen have indhentet EfB, der har fire point mere, i de sidste tre runder, og det kan altså slutte lige straks med kampe mod AGF og FC Nordsjælland før en tur til Haderslev 22. marts.

Seneste kamp: OB-Silkeborg IF 1-1
Næste kamp: Silkeborg IF-AGF (Mandag 19.00)

12: Hobro (11)
Pål Kirkevold ramte overliggeren direkte på frispark i slutningen af kampen, men ellers var det ikke Hobros aften i Århus, hvor man var rigeligt tilfreds med et enkelt, ufortjent point. Hobro er to point over Esbjerg og er del næppe vestjyderne underlegne med tanke på to lunkne EfB-weekender, men Hobro skal altså til at score mål. Fire i de seneste syv kampe, sidste sejr ligger 15 runder tilbage – av!

Læs også:Jan Bech Andersen må til lommerne igen i 2020

Seneste kamp: AGF-Hobro 0-0
Næste kamp: Hobro-Esbjerg fB (Søndag 12.00)

13: Esbjerg fB (12)
På en regnvåd lørdag fik Esbjerg skabt usikkerhed i FCN's målfelt i slutfasen, og at man ikke formåede at holde de dygtige FCN-spillere fra chancer i lange perioder i kampen er vel dårligt nok bekymrende i en bundkamp – det er på søndag mod Hobro, man skal slå til og tjene lønnen. Når det er sagt, er det altså nu, EfB skal hente point – der er kun ni runder tilbage, før to hold sendes ud af Superligaen, og lige nu er EfB det ene.

Seneste kamp: Esbjerg fB-FC Nordsjælland 1-2
Næste kamp: Hobro-Esbjerg fB (Søndag 12.00)

14: AC Horsens (14)
Horsens kom foran ved Hallur Hansson og satte Superliga-rekord med indskiftningen af Jeppe Kjær på dennes 16-års-fødselsdag. Men det nytter altså ikke, når man alligevel taber og nu helt har visket en fin afslutning på efteråret væk, hvor østjyderne slog OB og SønderjyskE hjemme. Det her er overlevelseskamp, og ligesom sidste år er Horsens' forsvar langt fra skræmmende.

Seneste kamp: AC Horsens-Randers FC 1-2
Næste kamp: FC København-AC Horsens (Søndag 16.00)

Link: Satte rekord på sin fødselsdag

I parentes er holdets placering på seneste powerranking

Chanceskaberne
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 72 (6 mål)
2: Lucas Andersen, AaB – 49 (8 mål)
3: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 46 (7 mål)
4: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 43 (4 mål)
5: Dominik Kaiser, Brøndby IF – 41 (8 mål) *
6: Casper Høyer, AGF – 39 (1 mål)
7: Viktor Fischer, FC København – 37 (2 mål)
8: Rilwan Hassan, FC Midtjylland – 35 (1 mål)
9: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF – 35 (0 mål)
10: Louka Prip, AC Horsens – 34 (4 mål)

* Solgt i vinterpausen til Hannover 96

Skyyyyyyyyyd
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 52 (6 mål)
2: Bashkim Kadrii, OB – 48 (10 mål) **
3: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 48 (14 mål)
4: Kamil Wilczek, Brøndby IF – 44 (17 mål) ***
5: Mart Lieder, SønderjyskE/OB – 44 (6 mål)
6: Sory Kaba, FC Midtjylland – 44 (4 mål)
7: Emil Riis Jakobsen, Randers FC - 41 (4 mål)
8: Louka Prip, AC Horsens – 41 (4 mål)
9: Patrick Mortensen, AGF – 39 (9 mål)
10: Mustapha Bundu, AGF – 39 (8 mål)

** Blev i januar solgt til Al-Fateh i Saudi-Arabien
*** Blev i januar solgt til Göztepe i Tyrkiet 

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 23. spillerunde

Læs også:FC Midtjylland smadrer FC Københavns rekorder

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud