• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-spørgsmål: Bliver FC København mestre allerede?

Runde 32 er afgørelsens time for nogle hold i Superligaen. Tipsbladet.dk ser nærmere på, hvilke spørgsmål vi skal have besvaret.

Af Anders Dehn

Meget kan bliver afgjort i den kommende Superliga-runde. Vi kan for eksempel få denne sæsons mestre, og i hvert fald ét hold klarer skærene og overlever. Spørgsmålet er så hvem.

Tipsbladet.dk tager her et kig på 32. spillerunde.

Hvem skal danse dødsdans med Vejle?
Når den kommende runde af overstået, går to hold ind til et dobbeltopgør mod hinanden, hvor taberen rykker direkte ud af Superligaen. Det ene deltager i dansen med døden er Vejle Boldklub, men den anden skal først findes fredag aften.

Det står mellem Hobro IK og Vendsyssel FF, og det er sådan set simpelt nok. Hobro skal slå AaB, og Vendsyssel skal tabe til Randers FC, hvis Hobro skal undgå et stævnemøde med skæbnen. I teorien kan det også gå an, hvis Vendsyssel spiller uafgjort, men så skal Hobro vinde med mindst syv mål.

Det hold, der ikke skal møde Vejle, skal nu ikke juble for tidligt. Det skal stadig ud i flere playoffkampe for at undgå nedrykning, men det får bare en chance til, hvis det taber i første omgang (som bliver mod enten SønderjyskE eller AC Horsens, se nærmere herunder).

Overlever AC Horsens eller SønderjyskE?
Lige omkring klokken 16 på søndag vil spillere, trænere og øvrige ansatte i én Superliga-klub drage et lettelsens suk. Da ved de, at der også står ”Superliga” på programmet for næste sæson. Spørgsmålet er bare, om det bliver Horsens eller SønderjyskE.

De to hold ligger aktuelt på anden- og tredjepladsen i gruppe 1, og Den Gule Fare har ét points forspring. Nummer to overlever, mens nummer tre skal ud i de ubehagelige playoffkampe mod Hobro eller Vendsyssel.

SønderjyskE har en væsentlig bedre målscore end Horsens, så holdet skal bare sørge for at få flere point, uanset om det så bare er ét point mere, og så overlever det. Sønderjyderne møder Vejle på hjemmebane, mens Horsens gæster AGF.

Bliver FC København mestre (i denne runde, forstås)?
Vi har tilføjet parentesen i spørgsmålet af en grund. For FC København bliver efter alt at dømme mestre; det er bare et spørgsmål om tid, hvornår det er matematisk sikkert.

Apropos matematik: Lad os lige pensle det ud.

FCK har 11 point ned til FC Midtjylland, og der er 15 point tilbage at spille om. Det betyder, at hvis FCK vinder over OB, og FCM mister point til FC Nordsjælland mandag aften, er FC København danske mestre.

Runde 32 er første gang i denne sæson, hvor vi kan få en matematisk sikker mester. Lykkes det for FCK, vil det være med fire runder tilbage.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.