• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Er FC København blevet sig selv igen?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superligaen, som langt om længe er tilbage.

Af Ole Hoffskov

Endelig!

Efter knap tre måneders fodboldtørke i Danmark er Superligaen tilbage, når AGF og Randers FC varmer op til 25. spillerunde med en længe udsat kamp. Coronakrisen lammede hele verden i starten af marts, og virussen sætter stadig et stort præg på samfundet, men nu kan der atter spilles fodbold.

Tipsbladet.dk zoomer ind på de første kampe efter coronapausen.

Kan vi kende Superligaen?

Kampene består fortsat af 22 mand, der jagter en bold, og der er stadig tre point på højtkant, men meget er forandret i forhold til den Superliga, vi kender, og spørgsmålet er, hvad det er for en omgang, vi går i møde?

Der er ingen tilskuere på stadion og et hav af retningslinjer skal følges nøje. Det er en virkelighed meget langt fra den, vi kender, og det skal ligeledes blive spændende at se, hvor spillerne står efter en lang kamppause og for manges vedkommende en hjemsendelse. Kan vi forvente det vanlige niveau, og vil der være forskel på de hold, der har haft hjemsendte spillere contra dem, som ikke har?

Læs også:Optakt: AGF - Randers FC

Der findes ingen fortilfælde i historiebøgerne, så det er på alle måder en runde med mange spørgsmålstegn i forhold til det helt basale. 

Bliver Silkeborg IF delvist begravet?

Kent Nielsens mandskab kan nærme sig noget, der minder om en stensikker nedrykning, hvis resultaterne flasker sig helt skævt i den kommende runde.

Hvis Silkeborg IF - der er ramt af seks afbud - taber til FC Nordsjælland fredag aften, og Esbjerg fB besejrer AaB, slutter oprykkerne fra Søhøjlandet på sidstepladsen i grundspillet, og så skal man være mere end almindelig optimistisk for at tro på, at holdet kan sikre overlevelse i det efterfølgende slutspil.

Sidstepladsen i Superligaen bliver parret med nummer 11, og det pågældende hold skal indhentes, hvis det ikke skal blive til direkte nedrykning. Lige nu er SønderjyskE på 11. pladsen med 11 point ned til Silkeborg IF, og det er altså det forspring, Kent Nielsens mandskab ville skulle indhente, hvis grundspillet sluttede nu og her. Der er 18 point at spille om i slutspillet, så det ligner en tæt på håbløs opgave. 

Det bliver en skæbnesvanger runde for Silkeborg IF, der også har mulighed for at overhale Esbjerg og bringe sig i en meget gunstigere position.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - AC Horsens

Er FC København blevet sig selv igen i coronapausen?

Danmarks dyreste fodboldhold leverede nogle katastrofale resultater før coronapausen. I hvert fald i den hjemlige Superliga.

FC København nåede at møde Esbjerg fB, Silkeborg IF AaB og AC Horsens inden afblæsningen, og hvad der lignede 12 sikre point kastede blot fire af sig. Ståle Solbakkens mandskab, der også kan føje en exit i pokalturneringen til fortællingen, har været forårets helt store skuffelse i Superligaen.

Mandag møder de danske mestre hjemmestærke Lyngby, og her får vi en indikation på, om FC København er blevet "normale" igen, eller om det stadig halter.

FC København lignede før coronapausen er hold med flade batterier, og dem har det i hvert fald været muligt at lade op i løbet af de seneste par måneder. Men var det bare det, der var galt, eller stikker det dybere?

Én ting er i hvert fald helt sikkert; FC København kan næppe tillade sig at tabe flere kampe, hvis løverne skal indhente FC Midtjyllands forspring på 12 point.

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - FC Nordsjælland

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - AaB

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - FC København

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020