• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Hvad kan de nye stjerner?

Superligaen er tilbage! Vi ser nærmere på nogle af de spørgsmål, der melder sig inden premiererunden.

Af Ole Hoffskov

Sommeren har stået i VM's tegn, og de spiller stadig fodbold i Rusland, men nu er Superligaen endelig tilbage.

Der er gået halvanden måned, siden FC Midtjylland kunne række armene triumferende i vejret og lade sig hylde som danske mestre, og nu er tavlen igen visket ren. Alle hold er tilbage på nul point, og Esbjerg fB, Vejle Boldklub og Vendsyssel FF er nye drenge i klassen.

Superligaen sparkes i gang fredag aften, og her er nogle af de spørgsmål, der melder sig inden første runde.

Hvad kan Superligaens nye stjerner?

De nytilkomne spillere i Superligaen skal selvfølgelig have langt mere end én kamp under bæltet, før det bare er nogenlunde fair at fælde en dom, men det ændrer ikke på, at noget af det allermest spændende ved premiererunder er, at vi får en masse nye Superliga-spillere at se for første gang.

Transfervinduet er åbent, og de fleste danske klubber har forstærket sig i løbet af sommeren. Nu skal disse spillere vises frem.

Dominik Kaiser har skabt eurfori i Brøndby - markerer han sig fra start? Hvor god er Dame N'Doye her seks år efter, at han var Superligaens allerbedste? Kan SønderjyskE's Mart Lieder score mål på samlebånd, som han gjorde i Holland? Er Matej Delac en habil afløser for Jesse Joronen i AC Horsens? Er Daniel Christensen den samme Daniel Christensen, som vi husker fra AaB, SønderjyskE og AGF?  osv. osv. osv.

Det er altid noget særligt at se girafferne første gang. 

Hvilket udtryk har de nye drenge?

Superligaen byder på hele tre nyoprykkere i denne sæson. Vejle Boldklub, Esbjerg fB og Vendsyssel FF byttede plads med FC Helsingør, Silkeborg IF og Lyngby BK i sommerpausen, og nu er det tid til at danne sig det første indtryk af oprykkerne.

Vendsyssel FF har aldrig været i landets bedste række før, og det bliver således klubbens introduktion på den største scene. Vejle har ikke været oppe i mange år, men er nu tilbage med et helt nyt setup og en del penge på kistebunden. Esbjerg er en velkendt størrelse efter blot en sæson i 1. divison.

Ens for alle tre hold er, at de med al sandsynlighed skal omstille sig fra at være et tophold i sidste sæson til nu at være midter/bundhold. Det bliver spændende at se de tre nye drenge i klassen.

Nye trænere og nye spillestile?

Det er ikke kun spillere, der får debut i Superligaens premiererunde. Det samme gør en lille håndfuld trænere.

Der er således nye folk i spidsen for OB, Randers FC og Hobro IK. Thomas Thomasberg er rykket til Randers FC fra Hobro, der har ansat Allan Kuhn som afløser, mens Jakob Michelsen er et spændende navn at have tilbage i dansk fodbold, efter han har overtaget OB fra fyrede Kent Nielsen.

OB har allerede meldt ud, at man under Jakob Michelsen vil til at spille mere direkte fodbold, og i det hele taget giver første spillerunde et fingerpeg om, hvorvidt der er revolutioner på vej i de tre nævnte klubber. Helt sikkert er det, at Kuhn, Thomasberg og Michelsen kommer til at sætte deres personlige aftryk, og disse kan man spejde efter i klubbernes første kamp.

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mindst formstærke hold åbner 23. spillerunde. Men får nogen af dem overhovedet en sejr denne gang?

Mere Superliga

Fokus