• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Hvordan forløber Cirkus Bendtner?

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på niende spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Efter en lang landskampspause er der igen Superliga på programmet, når niende spillerunde i Danmarks bedste fodboldrække løber af stablen fra fredag til mandag. Runden sparkes i gang med et opgør mellem SønderjyskE og AC Horsens og rundes af med Silkeborg IF mod OB.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Hvordan forløber Cirkus Bendtner?

Alle i og omkring Superligaen må i den kommende runde indstille sig på at være statister, hvis de ikke hedder Nicklas Bendtner. Den absolutte hovedperson bliver den 31-årige angriber, der skrev under med FC København på sidstedagen af transfervinduet. 

Nicklas Bendtner har fået ekstremt meget opmærksomhed i den korte tid, han har været i FCK, og det hele kulminerer formentlig søndag mod Hobro IK, når der for første gang er mulighed for at se den danske antihelt på fodboldbanen.

Det er næppe sandsynligt, at Nicklas Bendtner starter inde. Ståle Solbakken har sådan set ikke engang lovet ham en plads i truppen. Men helt sikkert er det, at hvis Nicklas Bendtner er med i FCK-bussen til Himmerland, vil samtlige blitzer og TV-kameraer hvile på ham.

Kan Emiliano Marcondes stadig dominere Superligaen?

Det spørgsmål kan naturligvis aldrig besvares på bare én runde, men det er uhyre interessant, at Emiliano Marcondes kan gøre comeback i Superligaen søndag eftermiddag.

FC Midtjylland lejede Emiliano Marcondes i Brentford FC på sidstedagen af transfervinduet, og han er helt sikkert med i bussen til Lyngby søndag. Skulle nogle have glemt, hvor god Marcondes var, da han senest slog sine folder i Superligaen, er det værd lige at minde om efterårssæsonen 2017. Her scorede Emiliano Marcondes 17 mål og lavede ni assists for FC Nordsjælland, inden han drog til London. Det står stadig som én af de bedste halvsæsoner, en spiller har brændt af i Superligaens historie.

Det er imidlertid værd at bemærke, at Emiliano Marcondes faktisk ikke har scoret siden. I sine knap to år i Brentford blev det ikke til et eneste mål - det blev til gengæld til flere skadesafbræk, som ødelagde rytmen.

Det er ikke til at sige, hvad det er for en udgave, Emiliano Marcondes er vendt hjem i - søndag kan vi få et lille fingerpeg.

Kan Kent Nielsen få skovlen under OB?

Kent Nielsen kan tage hævn over OB mandag aften.

Sådan vil den rutinerede cheftræner helt sikkert ikke selv se på det, når han med sit Silkeborg-mandskab får besøg af fynboerne, men det er alt andet end lige første gang, at Kent Nielsen møder OB efter fyringen i Ådalen, så det må være noget specielt.

Da Kent Nielsen og OB kappede båndene, var der ingen af parterne, der smækkede med døren, så der er på ingen måde tale om et drama ala Glen Riddersholm og Vendsyssel FF, men mon ikke, at Kent Nielsen er ærekær nok til, at han i sit stille sind rigtig gerne vil slå lige præcis OB? Og hvem vil i grunden ikke kunne forstå, hvis han tænker sådan? Mon ikke, det er en gennemgående følelse hos alle trænere første gang, de står over for den klub, der fyrede dem?

Mest af alt vil Kent Nielsen gerne vinde, fordi Silkeborg IF har desperat brug for en sejr. Nul sejre i de første otte runder er ekstremt alarmerende i en sæson med tre nedrykkere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus