• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Superliga-spørgsmål: Kan BIF sende guldet et godt stykke mod Herning?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der venter en interessant runde i Superligaen, hvor FC Midtylland med hjælp fra Brøndby kan trække længere væk fra FC København.

Af Kenneth Jensen

Der resterer kun tre runder igen af dansk fodbolds bedste række i 2019, hvor der lige nu er et hold, der er trukket fra i toppen af rækken, og hvor der er et hold, der er isoleret i bunden af rækken.

De to hold støder sammen på mandag i Superligaen, hvor FC Midtjylland med 37 flere point end SIF skal forsøge at slå bundproppen hjemme i Herning.

Men der er flere spændende kampe og flere interessante spørgsmål at se på, og vi tager fat i de vigtigste i denne uges omgang Superliga-spørgsmål.

Kan Brøndby sende guldmedaljerne endnu et stykke mod Herning?

Mens FC Midtjylland - som vi lige har beskrevet herover - møder Superligaens bundprop og ventes at tage en sejr og dermed de tre point mod Silkeborg, er FC København i en langt sværere situation.

De danske mestre får besøg af Brøndby IF i Superligaen klokken 11.45 søndag, og det opgør spilles altså kun godt 61 timer efter, at FC Københavns opgør mod Lugano i Europa League er fløjtet af. Samtidig skal FCK overnatte i Schweiz og kommer altså først hjem en gang i løbet af fredagen.

FCK kan altså komme til opgøret mod ærkerivalen med både trætte stænger og hoved, og Brøndby IF har tidligere i denne sæson vist, at man kan slå FC København - det skete, da klubben fra Vestegnen vandt med 3-1 i oktober.

Nu tager de så en tur mere, og vinder Brøndby eksempelvis kampen, vil der, hvis FCM får den formodede sejr over Silkeborg, være hele 10 points forspring mellem klubberne med 18 kampe igen. Så vil Brøndby have skubbet på det guldtog, der lige nu er er på vej til Herning.

Må SønderjyskE vinke farvel til top seks?

Det kan blive farvel til top seks for SønderjyskE, der efter 17 kampe har hantet bare 19 point i indeværende sæson. Klubben fra Haderslev har kun formået at hente et enkelt point i de sidste fem kampe i dansk fodbolds bedste række, og med ni kampe igen af Grundspillet i Superligaen og aktuelt syv point op til OB på sjettepladsen skal det til at være, hvis det overhovedet skal være.

Det er en top seks-kandidat, der venter for SønderjyskE i form af Randers FC, og det bliver interessant at se, om Glen Riddersholms hold kan løse opgaven, der er besværliggjort af, at opgøret spilles i Randers.

SønderjyskE skal have point, hvis top seks mulighederne fortsat skal være der, ellers er det svært at se, at man skal kunne hente det ind. Og i stedet skal man måske begynde se nedad i tabellen.

Læs også:Brøndby-træner misser derby: Selvfølgelig er jeg frustreret og irriteret

Kan AGF fortsætte opturen?

De startede med ikke at vinde sæsonens første fem kampe, så vandt de seks Superliga-kampe i streg, inden der fulgte tre nederlag i streg. Nu er AGF fra Aarhus så i gang med en ny stime af kampe - tre sejre i træk er det blevet til for David Nielsens mandskab, der ligger nummer fire i Superligaen.

Kan de gøre det til fjerde sejr i rap, når Esbjerg tager imod?

Hvis ja, har AGF mulighed for at komme på tredjepladsen i Superligaen, hvor Brøndby lige nu huserer, to point foran AGF. Hvis Brøndby tager i Parken, og AGF vinder, er mandskabet før de sidste par kampe i efteråret på en position, der mere end rækker til top seks.

Det kræver dog, at AGF fortsætter det positive spil, der har kastet sejre over FC Nordsjælland, SønderjyskE og senest Brøndby af sig.

David Nielsens hold har i øjeblikket fem point ned til FC Nordsjælland på syvendepladsen, så en sejr over Esbjerg vil i den grad sende mandskabet mod forårets Mesterskabsspil i Superligaen.

Læs også:Superligaens bedste: AaB indhenter Brøndby

Læs også:FCK-kaptajn før Lugano og derby: Ikke svært at finde motivationen

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 17. runde

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus