• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Kan OB nappe den helt store skalp?

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

To runder resterer, før spillerne i Superligaen kan gå på en velfortjent juleferie, så nu handler det om at få et godt afsæt til det nye år, hvor mestrene og nedrykkerne skal findes. 19. spillerunde byder på flere interessante kampe og sparkes i gang med et brag fredag aften mellem FC Midtjylland og OB.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på nogle af de spørgsmål, der rejser sig før 19. spillerunde.

Kan OB nappe den helt store skalp?

OB er oppe på fire sejre i træk, og fynboerne har dermed tegnet sig for et imponerende comeback i Superligaen efter en rædselsfuld start på sæsonen. Nu er Jakob Michelsens mandskab nummer tre.

Dermed er der topkamp på programmet fredag aften i Herning, når FC Midtjylland byder OB op til dans, og her skal gæsterne forsøge at fortsætte de gode takter og nappe én af de helt store skalpe i Superligaen. Så er spørgsmålet, om toppen er nået for de formstærke fynboer?

Umiddelbart er det et meget godt tidspunkt, OB skal møde FC Midtjylland set med stribede briller. De danske mestre har både Erik Sviatchenko og Paul Onuachu i karantæne, og det er to af de svære at undvære for værterne.

Kan svækket SønderjyskE-mandskab leve op til favoritværdigheden?

SønderjyskE er på papiret store favoritter mod Hobro IK lørdag eftermiddag, men det er et presset Haderslev-mandskab, der skal til Himmerland, så der kan måske lure en lille overraskelse.

SønderjyskE må således undvære offensivprofilen Alexander Bah, er måtte udgå med en skade senest mod FC Nordsjælland, og der venter den tidligere HB Køge-spiller en længerevarende pause. Læg dertil, at nøglespillerne Marc Pedersen og Eggert Jonsson afsoner karantæne, og cheftræner Claus Nørgaard skal efterhånden grave dybt i truppen.

Kan Allan Kuhn og Hobro hive en tiltrængt sejr i land i lørdagskampen?

Fortsætter Brøndby de gode takter?

Det er ikke så lang tid siden, at krisen kradsede på den københavnske Vestegn, men en god periode har fået de mørke skyer til at lette. De blå-gule led et bittert nederlag til arvefjenden fra FC København den 4. november, men siden har Alexander Zornigers mandskab slået godt tilbage og vundet tre kampe i træk - vel at mærke uden at indkassere mål.

Dermed er Brøndby kravlet op på Superligaens fjerdeplads, og nu venter et opgør mod Vejle, hvor de blå-gule er favoritter. Oprykkerne har blot vundet én af de seneste syv opgør og er med tre sejre det hold i ligaen, der har vundet færrest kampe.

Kan Brøndby fortsætte med at vinde, og er der mon danskere i startopstillingen? Det skal nok blive interessant søndag klokken 18.00. 

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Enten AGF eller Randers FC får chancen for at møde Superligaens nummer fire i en afgørende kamp om at komme i Europa.

Mere Superliga

Fokus