2017-08-11 15:39
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Femte runde i Superligaen står for døren, og der er som sædvanligt flere spørgsmål, der gerne skal svar på.

Vi er efterhånden kommet så langt ind i sæsonen, at vi kan begynde at læse nogle tendenser ud af de enkelte hold. Nogle har overrasket positivt, andre negativt.

Nogle af de hold, der satser på en plads i top 6, har skuffet gevaldigt i de første fire spillerunder, så de har efterhånden brug for en sejr for at holde trit med deres målsætning. Her tænker vi særlig på FC København, AGF, Randers FC og AaB.

En række interessante spørgsmål rejser sig forud for femte spillerunde, og vi ser nærmere på nogle af dem her.

Hjælper det Lyngby at være fri for Europa?
Lyngby BK – SønderjyskE, lørdag klokken 16.00, TV3 Sport 1

Det er selvfølgelig svært at vide, om det lige præcis har været Europa League-kvalifikationens skyld, men det er i hvert fald set før, at danske hold har lidt under at spille europæisk fodbold. Lyngby har tabt de seneste fem kampe, heraf tre i Superligaen, og de kongeblå har talt om uvant mange kampe på kort tid.

Nu er David Nielsens hold ude af Europa, og dermed kan det koncentrere sig fuldt ud om Superligaen. Her har det noget at en defensiv opgave at løfte efter 13 indkasserede mål i de tre seneste kampe.

Lyngby møder et SønderjyskE-hold, som fandt melodien med 3-0-sejren over AGF i sidste spillerunde.

Finder FCK sit gamle jeg?
FC København – AC Horsens, lørdag klokken 18.30, 3+

Efter fire kampe ligger FC København nummer ni i Superligaen, og senest tabte mestrene 1-0 i Brøndby. Spillet og resultaterne har været langt fra den suveræne maskine, der trumlede hen over dansk fodbold i sidste sæson, men spillere og manager har fastholdt, at det bare er et spørgsmål om tid, før de kommer tilbage på sporet.

Det spor har de altså ikke fundet endnu, og lørdag kommer det overraskende tophold Horsens på besøg. Det bliver endnu en test af et FCK-hold, der har næste uges Champions League-playoffkamp i baghovedet.

Det bliver desuden interessant at se, om søndagens ballade i Brøndby påvirker stemningen i Parken.

Kan AGF kickstarte sæsonen?
AGF – OB, søndag klokken 18.00, 3+

Det lignede ellers, at AGF fik gang i sæsonen, da holdet vandt forholdsvis sikkert med 2-0 over Hobro i anden spillerunde, men det viste sig at være et falsk daggry. Senest spillede holdet sin dårligste kamp i lang tid, da det tabte 3-0 mod SønderjyskE.

Glen Riddersholm har selv sagt, at han råder over den bedste trup i sin tid i klubben, så kvaliteten blandt spillerne burde være der. Måske er alt, hvad de skal bruge, nogle succesoplevelser for, at kollektivet når det niveau, som individerne berettiger til.

En hjemmesejr mod et OB-hold, der har været godt kørende i det meste af 2017, vil helt sikkert være en markant skalp. Omvendt har OB netop med sin form vist sig som et af ligaens bedre hold i dette kalenderår.

Bevarer AaB magten i Nordjylland?
AaB – Hobro IK, mandag klokken 19.00, TV3 Sport 1

Da Hobro IK oprykkede op i Superligaen, lagde holdet ud med at spille uafgjort og vinde mod AaB, men siden har aalborgenserne ikke ladet nogen tvivl om, hvem der bestemmer i det nordjyske.

5-0, 1-0, 6-0 og 2-0 har holdet vundet i de fire seneste indbyrdes opgør, så det er i udpræget grad AaB, der har overhånden i Nordjylland. I hvert fald i de indbyrdes kampe.

I tabellen er Hobro i øjeblikket klart bedst, efter holdet har hentet syv point og ligger på sjettepladsen. Omvendt er AaB ét af blot to hold, der endnu ikke har vundet i denne sæson. Gør de mon det på mandag?

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO