• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Tangerer Brøndby FCK's rekord?

Tipsbladet.dk zoomer ind på femte spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Femte spillerunde i Superligaen står for døren, og der er nok ikke nogen tvivl om, hvilket opgør der vil få det største fokus. Der er dog også andre interessante kampe på programmet end det københavnske derby. Der er blandt andet det jyske arvefjendeopgør mellem Randers FC og AGF, og så er der bundkamp - nummer sidst mod næstsidst - når Hobro og OB tørner sammen.

VI tager her et kig på nogle af de interessante spørgsmål, der skal besvares i den kommende spillerunde. 

Tangerer Brøndby IF FC Københavns rekord?

I en årrække var FC København så langt foran Brøndby, at det ikke var et regulært topopgør, når de to arvefjender tørnede sammen, men det er det blevet igen, og det er også tilfældet søndag eftermiddag, selv om der kun er spillet fire runder - det er nummer et, der møder nummer to.

Brøndby IF fik i sidste sæson bugt med Parken-komplekset, og formår de blå-gule igen at tage point fra FCK i nationalarenaen, tangerer de en Superliga-rekord, som netop FC København lige nu sidder på.

Undgår Brøndby et nederlag, har Alexander Zornigers mandskab ikke tabt i 18 udekampe i træk, og det er en tangering af FCK's rekord. Når spillerne løber rundt på banen, er det formentlig det sidste, de tænker på, men det er alligevel en sjov lille detalje at huske på, når bolden ruller søndag eftermiddag.

Århusiansk oprejsning mod arvefjenden?

AGF sluttede foran Randers FC i tabellen i sidste sæson, og århusianerne er også højere placeret efter fire runder, så det er aktuelt David Nielsens mandskab, der klarer sig bedst på fodboldbanen. Det er dog en hel anden snak, når AGF og Randers FC tørner sammen i de meget imødesete lokalopgør i Østjylland.

Den seneste AGF-sejr over Randers FC daterer sig tilbage til august 2015, og det har dermed været lange tre år for århusianerne. End ikke i sidste sæson, hvor Randers FC bestemt ikke havde meget at juble over, kunne AGF vinde. Kronjyderne vandt begge kampe.

Ugen op til kampen har som altid budt på drillerier i pressen de to klubber imellem, og søndag klokken 18.00 afgøres sagerne indenfor kridtstregerne. AGF har i høj grad noget at bevise.

Er Rafael van der Vaart bedre på vestkysten?

Han er end ikke i nærheden af at være Superligaens bedste spiller, men Rafael van der Vaart er den største stjerne. Sådan er det bare, når man har spillet i Real Madrid, Tottenham og på det hollandske landshold.

Rafael van der Vaarts tid i FC Midtjylland er velbeskrevet, og det er selvsagt ikke noget godt kapitel, men nu er han klar til at skrive et nyt i Esbjerg fB. Mandag kan hollænderen få debut, når vestjyderne møder SønderjyskE.

Det skal blive spændende at se, om Rafael van der Vaart kommer mere til sin ret i Esbjerg, end han gjorde i FC Midtjylland. I al sin enkelthed handler det om, at holdet i store træk skal bygges op om midtbanespilleren, så han slipper for at løbe alt for mange meter. Det giver ham plads og overskud til at udfolde sit pasningsspil og overblik, som stadig er i en klasse for sig. 

Er Esbjerg villige til det? Den første indikation kan vi få mandag aften.

Superliga

Mere Superliga

Fokus