• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kasper Ohmeyer

Superligaen bløder: Minus 300 millioner

Superligaen bløder: Minus 300 millioner
Illustration

I ti ud af landets tolv Superliga-klubber har man fremlagt regnskaber for 2011/2012, og langt størstedelen har underskud.

Af Kasper Ohmeyer

Superligaen er fyldt med underskud. Et underskud på 300 millioner kroner, er hvad de ti Superligaliga klubber, der har fremlagt deres regnskaber for 2011/2012, har kunnet præsentere. 

Og det er langt fra kun Brøndby, der har underskud, selvom det er dem, der tegner sig for det største. Syv ud af ti klubber i Superligaen kører med underskud. Kun FC København, SønderjyskE og AC Horsens har fremlagt overskud på de økonomiske facitlinjer. 

En stor del af skylden kan skydes på finanskrisen, som tilbage i 2008 og 2009 fik sponsorer til at holde igen med sponsorkronerne, mens tilskuertallene begyndte at dale. 

Men her fire år senere kæmper klubberne klubberne fortsat med underskud, og det ser ikke ud til, at det vil ændre sig foreløbig. 

- Det er en svær branche at skabe økonomisk balance i. Der er så stor konkurrence. Alle satser på at vinde. Både fordi der er prestige i at vinde, men også fordi der er stor forskel i udbetalingen af TV-penge mellem top og bund. Derudover er der forskelle i andre indtægter, der følger succes eller fiasko.

- Det får klubberne til at opruste, så de kan blive så succesfulde som muligt og dermed øge indtægterne så meget som muligt. Men det er meget svært at opnå en profit i klubberne, fordi det typisk kræver store investeringer, at komme op på det niveau, hvor der er mange millioner at hente.

- Og majoriteten af Superligaklubberne, har ikke held med at opnå de resultater, som giver et afkast svarende til de beløb de investerer i det. Derfor ender de med at give underskud, siger Rasmus K. Storm, senioranalytiker hos Idrættens Analyseinstitut. 

Men hvordan kan det være, at en lille klub som AC Horsens kan give overskud, når klubber som AGF, AaB og OB ikke kan, hvordan har klubberne forsøgt at tilpasse sig finanskrisen, og vil vi nogensinde se en Superliga, som tjener penge?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen og denne gang med en stor historie om Superliga-klubbernes økonomiske kvaler. 

OG HUSK: 

For at få Tipsbladet skal du købe Ekstra Bladet fredag, da Tipsbladet nu ligger som separat blad inde i Ekstra Bladet. Du får begge dele for kun 18 kroner!

Hos din bladforhandler kan du også få fingre i fredagens udgave af Tipsbladet+Ekstra Bladet lørdag og søndag. Husk at spørg efter det, hvis du først vil købe Tipsbladet lørdag eller søndag. Og så kan du altid få fat i Tipsbladet via Ekstra Bladets E-avis, som du finder her på ebladet.eb.dk

Vil du have Tipsbladet+Ekstra Bladet direkte hjem i din postkasse, så tegn et abonnement. Du får Tipsbladet+Ekstra Bladet hver fredag i tre måneder for kun 225 kroner. Bestil her på avisabonnement.eb.dk