• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Superligaen kan kollidere med EM: Det kan håndteres på tre måder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-sæsonen for 2020/21 bliver efter planen sparket i gang i september og kan derfor kollidere med EM i 2021. Det kan dog håndteres på tre måder, lyder det fra Divisionsforeningen.

Af Victor Risager

På et pressemøde mandag aften forlængede statsminister Mette Frederiksen forbuddet mod forsamlinger med mere end ti personer, så det gælder frem til 10. maj, og samtidig blev forbuddet mod større forsamlinger forlænget til og med august.

Det er blandt andet gået ud over dansk fodbold. Divisionsforeningen præsenterede tirsdag tre mulige scenarier for, hvordan Superligaen og NordicBet Ligaen kan færdigspilles inden juli, og alle tre scenarier indebærer en opstart i den anden halvdel af maj.

I samme pressemeddelelse blev det meddelt, at 2020/21-sæsonen først vil blive sparket i gang i september, hvor der – som det ser ud nu – igen kan være tilskuere på lægterne. Og den sene sæsonstart er der også flere grunde til, forklarer direktør i Divisonsforeningen, Claus Thomsen.

- Der er to årsager. Først og fremmest regner vi med at spille til slutningen af juli, og så kommer der formentlig også afslutninger på de europæiske turneringer. Det ved vi ikke endnu. Der er sikkert også kvalifikationskampe og en masse andet, og det er også muligt, at der skal være plads til noget ferie til spillerne. Det er derfor vi snakker om september. Det passer udmærket ind i den måde, som sæsonen nu bliver struktureret på, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk

Hvis forsamlingsforbuddet forlænges yderligere, kan sæsonstarten så starte uden tilskuere eller udskydes?

Læs også:SIF's ønske til ny investor: 10-15 millioner om året i fem år

- Det er en hypotetisk ting, så det vil vi ikke forholde os til, før vi står i situationen.

Selvom sæsonen starter senere end planlagt, kan sæsonafslutningen dog ikke udskydes.

EM-slutrunden, der skulle være afholdt denne sommer, er nemlig blevet rykket til sommeren 2021 og skal efter planen afholdes fra 11. juni til 11. juli. Superliga-sæsonen skal dermed slutte før, og det kan løses på flere måder.

- Når vi starter senere, betyder det jo, at vi kan håndtere det på tre måder. Den ene er, at vi kan spille længere hen mod jul. Den anden måde er, at vi kan starte tidligere. Den tredje måde er, at vi kan prøve at presse programmet mere sammen. Det, vi kommer til at vælge, afhænger af den konkrete situation, siger Thomsen.

Det udskudte EM skaber også spørgsmål angående pokalturneringen. Det er planen, at finalen i den danske pokalturnering, Sydbank Pokalen, skal afvikles inden udgangen af juli, og da UEFA ikke skal bruge Parken til EM, kunne man potentielt afholde pokalfinalen i nationalarenaen.

Læs også:Efter statsministerens udmelding: Her er de nye scenarier for dansk fodbold

Det bliver dog ikke tilfældet. Finalen bliver som planlagt spillet i Esbjerg, fastslår Claus Thomsen. 

Til gengæld skal UEFA nu sandsynligvis bruge Parken til at afholde EM i 2021, men om det betyder, at pokalfinalen skal afholdes et andet sted, er endnu uvist. 

- Det ved vi ingenting om endnu. Vi ved slet ikke, hvordan det bliver tilrettelagt, så vi ved ikke, om Telia Parken er tilgængeligt til næste sæson, siger Claus Thomsen.

Intet nyt om 2. division
I Divisionsforeningens pressemeddelelse tirsdag var der ikke noget nyt om 2. division, som oprindeligt skulle spilles færdig i juni.

Det er uvist, om sæsonen i 2. division kan spilles færdig i juli, men Divisionsforeningen arbejder på en løsning, som kan lade rækken blive færdigspillet i denne sæson. 

- Det arbejder med vi, og vi melder ud, når vi er klar med det. 2. division er lidt mere udfordret end de to andre rækker, men vi arbejder med, hvordan 2. division kan blive spillet færdig i denne sæson, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk. 

Læs også:Dansk dommer: Jeg synes, det er hårdt

Læs også:Divisionsforeningen: NordicBet Ligaen ser mere overskuelig ud

Læs også:Avis: Horsens har første sommertransfer klar - henter ny højre back

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus