• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superligaen står for døren: Her er fem talenter, der kan få et gennembrud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forårssæsonen i Superligaen står på spring, og tipsbladet.dk har valgt fem talenter, der kan få et gennembrud i den kommende halvsæson.

Af Ole Hoffskov

Bragt første gang 6. februar

En ny halvsæson i Superligaen står for døren, og det betyder, at den klassiske gætteleg kan gå i gang. Hvem kommer til at dominere foråret i Danmarks bedste fodboldrække?

Det vil uden tvivl være velkendte navne som Viktor Fischer, Erik Sviatchenko, Mustapha Bundu og Lucas Andersen, men hvert år dukker der også nye og spændende talenter frem, som får et gennembrud.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på fem spillere, der kan få et gennembrud i den kommende halvsæson.

Mads Frøkjær-Jensen
Midtbanespiller
20 år
OB

Det fynske mandskab havde en del skader i efteråret, og det endte med at blive Mads Frøkjær-Jensens chance. Midtbanetalentet spillede ni kampe og viste nogle spændende kvaliteter, som blandt andet fik OB til at forlænge hans aftale i vinterpausen. Nu skal Frøkjær vise, at han kan stå distancen, så han ikke ender som Mathias Greve og Julius Eskesen, der har sagt farvel til fynboerne uden for alvor at slå igennem.

Anton Skipper
Forsvarsspiller
19 år
Brøndby IF

Niels Frederiksen kommer formentlig til at stille med tre midtstoppere i de fleste kampe. Andreas Maxsø og Sigurd Rosted er to sikre, og så kunne det godt ligne, at Anton Skipper får den tredje plads foran Hjörtur Hermannsson. Brøndby har et erklæret mål om at satse mere på egne talenter, og snart 20-årige Skipper er et oplagt bud. Midtstopperen spillede otte kampe i efteråret med blandet succes, men Brøndby tror på ham og forlængede i januar hans kontrakt frem til sommeren 2023. 

Sebastian Hausner
Forsvarsspiller
19 år
AGF

Niklas Backman og Frederik Tingager er formentlig David Nielsens foretrukne stopperpar, men fodbold handler om at gribe chancen, og det gjorde unge Sebastian Hausner i efteråret, hvor han spillede fuld tid i fire kampe i træk, som alle endte med en sejr til århusianerne. Backman er stensikker i startopstillingen, når han er skadesfri, men der skal nok blive minutter til Hausner i et vigtigt forår for AGF.

Joachim Rothmann
Angriber
19 år
FC Nordsjælland

Det er næsten hævet over enhver tvivl, at en ung spiller bryder igennem i FC Nordsjælland. Så er spørgsmålet bare, hvem det bliver. Et godt bud kunne være 19-årige Joachim Rothmann, der fik en håndfuld indhop i efteråret. Angriberen har foreløbig scoret to mål for Farum-klubben i preseason, og han skal uden tvivl nok få spilletid. Sportschef Jan Laursen har om Rothmann udtalt, at han "i mange år har været én af de mest lovende offensivspillere på akademiet. Også Oliver Villadsen, Oliver Antman og bare 16-årige Tochi Chukwani er på vej frem i FCN.

Patrick Egelund
Kantspiller
19 år
Esbjerg fB

Det er nok tvivlsomt, om Lars Olsen tør satse alt for meget på uprøvede spillere i et skæbnesvangert forår for vestjyderne, men Patrick Egelund har fået meget ros i opstarten og har også scoret et enkelt mål, som han også gjorde i Superligaen i efteråret. Egelund, der blev topscorer for Esbjerg fB i U19-ligaen i sidste sæson, beskrives som en træfsikker kantspiller. 

Læs også:Nu er han solgt: Se det bedste fra FCN-kometen Damsgaard

Læs også:FC Nordsjælland sælger stjernefrø til Serie A

Læs også:Ny keeper skal bevise sig i EfB: Jeg har ikke fundet min førstemålmand

Læs også:FC København inviterer 14-årigt norsk talent til prøvetræning

Læs også:17-årigt talent presser stjernerne i FCM: Det er op til ham selv