Superliga Martin Davidsen

Talenterne: Status quo i toppen

Talenterne: Status quo i toppen
Illustration

Tipsbladet.dk sætter fokus på landets største talenter. 

Af Martin Davidsen

Runden kort:
Randers FC tog endnu en skalp i weekenden, da OB blev besejret, og dermed nåede kronjyderne op på deres tiende sejr i sæsonens 12 kampe. FC Midtjylland holder dog trit i toppen efter en målrig 4-3-sejr over HB Køge, og så er der for alvor skabt en klar top i U/17 Ligaen med Vejle og AaB lige efter de to nævnte førerhold. I bunden finder vi fortsat Lyngby, der kun har samlet sølle fem point i de første 13 kampe. 

På en scoring af Mikkel Maigaard Jacobsen sikrede Esbjerg sig en vigtig sejr i U/19 Ligaen og holder dermed sig inde i topstriden. OB stod for weekendens mest markante resultat i form af en 6-2-sejr ude over bundholdet Randers i en kamp, hvor fynboerne førte 3-0 efter en halv time, men næsten blev indhentet af Randers i begyndelsen af anden halvleg. Et rødt kort til Randers-stopperen Christian Dybkjær blev dog afgørende. Det er dog fortsat relativt tæt i U/19 Ligaen, hvor seks point skiller nummer fire fra nummer 12, og jævnbyrdigheden understreges også af de mange uafgjorte kampe i weekenden. FC København var ikke i aktion i weekenden, men spiller som bekendt UEFA Youth League onsdag mod Juventus i Torino.

Hold øje med: Mikkel Maigaard Jakobsen, Esbjerg
Da Esbjerg i foråret forlængede kontrakten med Mikkel Maigaard Jakobsen, indebar det blandt andet, at midtbanespilleren fra sommeren 2014 og et år frem skal prøve kræfter med fodbold på fuld tid som en del af klubbens førsteholdstrup. Han har allerede været en del af truppen til et par officielle kampe, men har altså stadig sin Superliga-debut til gode. Til gengæld er han ved at komme mere og mere fast med omkring U/19-landsholdet.  

Seneste resultater:

U/17 Ligaen
Lørdag 23. november 
Randers – OB 3-0
Haderslev – FC Nordsjælland  2-4
FC København – AGF 0-2
Brøndby – Vejle 0-2
HB Køge – FC Midtjylland 3-4
Silkeborg – AaB 0-3
Esbjerg – Lyngby 3-1

U/19 Ligaen
20.-23. november
OB – Lyngby 2-2
Brøndby – Vejle 0-0
HB Køge – FC Midtjylland 0-0
Randers – OB 2-6
Esbjerg – Lyngby 1-0
SønderjyskE – FC Nordsjælland 3-2

Stillinger:

U/17 Ligaen

U/19 Ligaen

Kommende kampe: 

U/17 Ligaen
30.november
Haderslev – Lyngby
FC København – FC Nordsjælland
Brøndby – AGF
AaB – FC Midtjylland
HB Køge – Vejle
Esbjerg – OB
Silkeborg – Randers 

U/19 Ligaen
30. november
Brøndby – AGF
AaB – FC Midtjylland
Esbjerg – OB
HB Køge – Vejle
SønderjyskE – Lyngby
FC København – FC Nordsjælland