• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Thomasberg efter forlængelse: Jeg er glad, når jeg kommer på arbejde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben Randers FC har forlænget aftalen med træner Thomas Thomasberg, og den tillid, klubben har vist ham, er han både glad og stolt over. Og han vil knokle på for at finde yderligere procenter.

Af Kenneth Jensen

Top seks-bejlerne fra Randers FC har i den grad fået ro på bagsmækken.

Efter en turbulent sæson i 2017/2018, hvor klubben til sidst reddede sig under den midlertidige træner Rasmus Bertelsen, var sidste sæson med ro og stabilitet under Thomas Thomasberg.

Og den stabilitet vil man gerne fortsætte med - derfor har man forlænget Thomasbergs aftale - og så håber man på at finde procenter her og der.

- Det er altid rart at have en god og lang kontrakt. Det er jo en tilkendegivelse af, at det er det rigtige match. Jeg er som træner glad for, at klubben tror på mine evner, og at den tror på den måde, vi gør tingene i trænergruppen og i hele klubben, siger Thomas Thomasberg til tipsbladet.dk i kølvandet på forlængelsen.

Læs også:Randers FC forlænger med Thomas Thomasberg

Han forklarer, hvorfor parterne er så godt et match.

- Jeg var jo først assistent i tre og et halvt år i klubben, og nu har jeg været cheftræner i halvandet år. Jeg kan mærke, at jeg er glad, når jeg kommer på arbejde, fordi jeg arbejder sammen med ærlige mennesker, der har respekt for, hvordan vi gør tingene. Der er få stridigheder, og når der er en, finder vi hurtigt en retning, vi er enige om. Alle os, der er her nu, kender Randers, og vi har alle en grundlæggende idé om, hvor vi er på vej hen, og det er vigtigt for en klub som vores.

For Thomas Thomasberg ændrer forlængelsen ikke grundlæggende på, hvordan han skal arbejde.

- Vi har lagt en plan og strategi for, hvordan vi gør tingene, og hvordan vi skal levere. Det er selvfølgelig de sportslige resultater, der tæller, og så vil vi gerne udvikle klubben, så den er sindssygt attraktiv set udefra. Vi vil gerne lave spillere, som vi kan sende videre. Vi ved, at hvis vi vil konkurrere med de, der har økonomien, er der ting, vi skal blive skarpere på. Vores mål er at blive ved med at flytte klubben, siger Randers-træneren, der blandt andet peger på, at kronjyderne er ved at sluse flere egenudviklede spillere ind på førsteholdet.

Læs også:FC Nordsjælland tester to spillere

- Der er vi kommet langt. Der er vel ikke en trup, der i Randers' tid har været meget yngre, end den er nu. Der er mange egenudviklede spillere. Vi har otte-ni stykker i truppen. De kender jo både kulturen og DNA'en, og der vil vi gerne lægge mere på og lave spillere, der kan sælges til andre klubber. Det er en af de ting, vores klub skal udvikle sig på.

Siden Thomas Thomasberg blev ansat i sommeren 2018, har han stået i spidsne for holdet i 52 Superliga-kampe. 21 er blevet vundet, 14 endt uden vinder, mens holdet har tabt 17 af de 52 kampe.

Thomasbergs nye aftale løber frem til sommeren 2023.

Læs også:Efter forlængelse med reserve: Randers overvejer salg af førstemålmand

Læs også:13 af 14 trænere i Superligaen er danskere: Det er ikke fuldstændigt tilfældigt

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby og FCM deler førstepladsen

Superliga

Mere Superliga

Fokus