• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Benjamin Lillelund

Thomsen: Det bliver en anderledes kamp

Foto: Getty Images/Jan Christensen

FC København skal forsøge at bygge videre på den stærke periode, som de er inde i.

Af Benjamin Lillelund

Hvis nogen troede, at FC København ikke ville være i stand til at blande sig i toppen igen i år, kan man allerede godt tro om.

FC København er startet stærkt efter de første syv runder og ligger alene i spidsen, og også i Europa League har københavnerne imponeret ved at ekspedere Atalanta ud og dermed gik videre til gruppespillet.

Nu skal fokus rettes ind mod morgendagens kamp mod Esbjerg fB, og det er vigtigt at komme fra opgøret med en sejr.

- Det siger sig selv, at det bliver en noget anderledes kamp end forleden. Men vi skal bevare momentum i Superligaen, hvor vi er godt kørende og har været det ret længe faktisk. Men det er en vigtig kamp, for tre point for en sejr over Esbjerg tæller ligeså meget i tabellen, som tre point for en sejr over Brøndby gør. Og især med tanke på den landskamppause, der venter efter weekenden, skal vi holde fast i den gode stime og det gode humør så længe, siger Nicolaj Thomsen til fck.dk.

FC København var i torsdags i aktion mod Atalanta, men skal altså allerede spille igen tre dage efter, og det kræver stort fokus på forberedelserne.

- Det er en særlig mental opgave, vi står overfor, men som vi er helt bevidste om. Det gælder om at omstille sig fra en så stor oplevelse, som den vi havde på hjemmebane torsdag aften, og så kunne vaske tavlen ren og være klar igen på udebane få dage efter. Som Ståle også har sagt til os, har vi nydt sejren over Atalanta efter slutfløjtet torsdag aften og også lidt i går fredag, men nu skal vi skifte over i ’game-mode’ igen, siger Thomsen.

FC København har startet sæsonen med fem sejre, en uafgjort og et nederlag mod AC Horsens.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.