• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ti danske protestklubber har fået svar: Det havde vi ikke ønsket

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Divisionsforeningen har afvist de ti klubber, der ville finde en anden måde at afgøre op- og nedrykning, hvis sæsonen ikke kan genoptages. Klubberne har dog ikke givet op. Om et par uger kommer de med et advokatsvar.

Af Anders Dehn

For en uge siden sendte ti klubber et nødråb til Divisionsforeningen: Det må ikke være én mand, der bestemmer, hvem der skal rykke op og ned fra Danmarks bedste fodboldrækker.

Det kommer til at være tilfældet, hvis ikke sæsonen kan genoptages, gjorde Divisionsforeningen klart på et møde med klubberne ugen forinden. Så kommer turneringschef Peter Ebbesen til at bestemme, at den nuværende stilling står ved magt.

Derfor skrev de ti klubber et brev, hvori de opfordrede Divisionsforeningen til at lade dens medlemmer, altså klubberne i Superligaen og divisionerne, bestemme. 

- Det må ikke være én mand, som vælger, hvad konsekvensen er. Det er ganske rystende, hvis vi som klubber ikke kan komme til at beslutte, hvad der skal ske, sagde Hobro-formand Lars Kühnel til tipsbladet.dk.

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere

Nu har Kühnel og co. fået svar. 

- Man kan godt kalde det et nej. Det er meget præcis formuleret, siger han.

- Vi bad om en dialog og om, at medlemmerne skulle høres og træffe beslutningen om, hvad der skulle ske. Det vil i givet fald være første gang siden 2. verdenskrig, hvis vi ikke spiller turneringen færdig, og vi mener, at så stor og principiel beslutning skal træffes af de medlemmer, der bliver påvirket af den. Derfor havde vi håbet på dialog. Det svar, vi fik, var et juridisk svar fra Divisionsforeningens faste advokatforbindelse. De holdt fast i deres beslutning.

Lars Kühnel er selv advokat i sit daglig virke, og han havde i brevet til Divisionsforeningen også noteret, at han ikke mente, at den havde den fornødne juridiske opbakning til beslutningen. Brevets primære anke gik dog på det sportslige aspekt, at det var uretfærdigt, at tre klubber ville rykke ud uden mulighed for at spille sæsonen til ende.

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

Det ærgrer ham, at slaget nu er et, der udkæmpes mellem advokater.

- Vi (de ti underskrivere af brevet, red.) har haft et telefonmøde, hvor vi har snakket svaret igennem. Så vil jeg tro, der går 14 dage, før vi kommer med en tilbagemelding.

- I og med Divisionsforeningen har spillet bolden over på den juridiske bane, er der en masse ting, der skal læses igennem. Der er mange regler at tage højde for, og det tager tid.

- Vi er heldigvis to advokater i vores gruppe, så vi hjælpes ad med at gå paragraffer og bestemmelser igennem, og så sætter vi et svar sammen på baggrund af det. Vi havde ikke ønsket, at bolden blev spillet over på den juridiske bane, men nu er den derovre, og så må vi tage den videre der fra.

De ti klubber, der skrev under på brevet, var Hobro IK, Esbjerg fB, Randers FC, Næstved Boldklub, FC Roskilde, Holbæk B&I, Skovshoved IF, Vejgaard, Boldspilklub, Slagelse B&I og Ringkøbing IF.

Læs også:EfB-boss om brev til Divisionsforeningen: Der kommer et svar

Læs også:Superliga-boss lover protesterende klubber: Vi vender tilbage med svar

Læs også:Hobro vender på en tallerken: Træner på græs fra i morgen