Tibbling-scoring afgjorde Københavner-Derby

Den svenske midtbanespiller scorede kampens enlige mål, da Brøndby vandt 1-0 over FC København.

Simon Tibblings scoring i det 90. minut blev afgørende, da Brøndby vandt 1-0 over ærkerivalerne fra FC København.

Der var lagt op til et brag af en kamp, da FC København gæstede Brøndby Stadion, hvor de evige rivaler fra den københavnske vestegn lagde græstæppe til sæsonens første New Firm-opgør.

Der blev gået frisk til den fra start, og i kampens begyndelse var der optræk til scoringer fra især Brøndby, som pressede godt på fra start. FC København kunne med lidt held have bragt sig foran på en omstillingsmulighed, men ikke af holdene lykkedes med at få bolden ind over stregen.

At der bliver gået til den i kampene mellem Brøndby og FC København var Erik Johansson et godt eksempel på, da han efter 24 minutters spil nedlagde Lasse Vigen og indkasserede et gult kort, som blandt nogle fans nok skulle have været takseret til et rødt kort.

Kort før pausen var der optræk til ballade, da William Kvist var ved at starte en slåskamp på banen efter sin tackling på Halimi. Det endte med et gult kort til begge parter i situationen.

Også Robin Olsen og Johan Larsen rev et gult kort til i situationen, hvor de begge hidsede sig op over for dommeren.

Anden halvleg bød på færre chancer end første halvleg, og Brøndby fortsatte med at være boldbesidende, mens FC København stod tilbage på banen og lurede på omstillinger.

Brøndby appelerede for straffe, da Jan Kliment det 51. minut faldt inde i feltet efter en duel med Pierre Bengtson. Dommerens fløjte forblev dog tavs.

I sidste minut lykkedes det Brøndby at få bolden ind over stregen. Sven Crone var kommet med frem i et Brøndby-angreb, men måtte se sit skud afværget af stolpen. I stedet kunne Simon Tibbling følge op på bolden og med en lang fod sende bolden ind via overliggeren.

Med det sene mål fik Brøndby skovlen under FC København og hentet en Derby-sejr på 1-0. En kamp som blev skæmmet af FC Københavns fans, der angreb stewards og politi da holdet kom bagud.