• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Tidligere Randers-træner henter FCM-talent til islandsk fodbold

Foto: FC Midtjylland

Færingen Jakup Thomsen spiller for FH Hafnarfjordur frem til årsskiftet.

Af Kenneth Jensen

De handler og handler og handler i FC Midtjylland. Spillere kommer til klubben, og så er der spillere, der skifter væk.

Denne sommer har FC Midtjylland præsenteret ikke mindre end ni nyindkøb, og mens nogle af dem er sendt på lejeaftaler med det samme, er der andre, der er klar til at kæmpe for chancen i klubben.

Det betyder også, at nogle af de mange spillere, der er på kontrakt i FC Midtjylland, skal væk, så truppen ikke bliver for stor. Blandt andet er Mikael Anderson skifter til Excelsior fra Holland på en lejeaftale, og nu sender FC Midtjylland endnu et talent væk.

Der er tale om offensivspilleren Jakup Thomsen, der skifter til Hafnarfjordur - også kendt som FH - hvor han får Olafur Kristjansson som træner. Den tidligere Randers- og FC Nordsjælland-træner har også tidligere handlet i dansk fodbold, hvor han har hentet Brandur Hendriksson i Randers.

- Det er en mulighed for Jákup i forhold til at vise sig frem og fortsat udvikle sig som fodboldspiller, siger FCM-sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Jakup Thomsen, der er færing, var i sidste sæson på leje hos Thisted, har fået en halvårig lejeaftale med den islandske klub, hvor han formentlig kan se frem til meget mere spilletid, end han ville få i FC Midtjylland.

Den 20-årige angriber har kontrakt med FCM frem til sommeren 2022.

Superliga

Mere Superliga

Fokus