• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tilbage i Hobro: Hvis det går som håbet, spiller jeg her, til jeg er færdig

Foto: Hobro IK

Forud for Superliga-starten sætter tipsbladet.dk fokus på en række spillere, der vender tilbage til noget, de kender. Her er det Mads Hvilsom, der i aften kan få comeback for Hobro IK efter fire år.

Af Anders Dehn

Mads Hvilsom er 26 år gammel, midt i sin fodboldkarriere, men han har allerede lagt en grov skitse for sin fodboldpension. Det må gerne blive i Hobro IK, som han denne sommer er vendt tilbage til.

- Hvis det bare går, som jeg håber, og jeg kan hjælpe holdet på bedst mulig vis, spiller jeg i Hobro, indtil jeg er færdig med fodbold, siger Hvilsom.

- Jeg håber selvfølgelig på, at jeg bare kan brage igennem, og jeg så kan få en ny chance ude. Det er jo min største drøm at komme ud og få en ny chance. Også fordi jeg føler mig så meget mere klar på det og ved, hvad der kan ske. Men ellers spiller jeg gerne i Hobro, til jeg måske er færdig med fodbold.

- Jeg er helt afklaret med, at det kun handler om at spille i Hobro og ikke så meget om, hvad der skal ske, og hvor vi skal være henne. Vi har det sindssygt godt i Hobro, og jeg kender alle folk omkring. Alt det der er slet ikke noget, jeg skal tænke over. Det glæder jeg mig egentlig bare til. Det bliver fedt.

Det er fire år, siden Mads Hvilsom forlod Hobro som brandvarm vicetopscorer i Superligaen. Siden prøvede han lykken i Eintracht Braunschweig, Brann, Esbjerg fB og SønderjyskE, men scorede bare ni ligamål i perioden.

I aften han han gøre comeback for Hobro IK, når holdet får besøg af AGF i Superliga-premieren. Dermed er han en i rækken af Superliga-spillere, som vender tilbage til noget, de kender, og som tipsbladet.dk sætter fokus på i dagene op til Superliga-starten.

I sidste uge fortalte Mads Hvilsom åbenhjertigt, hvordan han har oplevet de seneste fire års nedtur, men nu handler det ikke om at se tilbage. Nu handler det om fremtiden.

- Jeg har jo ikke råd til at kaste håndklædet i ringen mere. Ellers er det tæt på at være for alvor pinligt eller slut. Så skal jeg virkelig ned at vende. Så jeg håber helt vildt, at det kan lykkes. Det tror jeg selvfølgelig også, at det kan, siger han.

- Jeg skal bare fremad nu. Der er ikke noget at tabe. Så jeg tænker: "Hvorfor ikke gøre det et sted, hvor jeg i det mindste har prøvet før, at det er gået godt?" Jeg ved, det kan lykkes, og der er stadig nogle af de spillere, jeg spillede med, da jeg forlod Hobro. Så jeg synes, alt taler for, at det kunne sagtens være rigtig godt. Så det håber jeg. Det håber jeg helt vildt.

Kan du føle et pres ved, at det måske er din sidste chance for at holde dig i toppen af dansk fodbold?

- Det kan jeg da sagtens føle, det pres. Men for mig er den bedste mulighed at være i Hobro, hvis det er den sidste chance.

- Så jeg kommer til Hobro og tænker: "Jeg skal bare give den alt, hvad jeg har." For jeg føler også, de fire år, jeg har haft nu, skulle have været nogle år, hvor jeg virkelig skulle have lagt på. Så jeg har også mistet nogle år på at skifte frem og tilbage fra det ene cirkus til det andet.

Det er mest på det individuelle plan, det har været et cirkus. Hvilsom har overordnet set været glad for at være i de klubber, han har været i. Men sammenlagt ni ligamål, siden han forlod Hobro for fire år siden, fortæller historien om en dårlig periode i karrieren.

- Så jeg har ikke fået det med, som jeg havde håbet på. Nu er det bare med at starte fra bunden af og give den fuld gas, siger han.

I samme serie:

Emil Nielsen, der vender tilbage til Superligaen med noget at bevise, efter hans første tid i ligaen gik skævt.

Rilwan Hassan, der igen spiller under Glen Riddersholm, som har betydet så meget for hans karriere.

Patrick Olsen, der er rykket ned to gange i streg med FC Helsingør, men som alligevel har tilspillet sig en kontrakt i AaB.

Anders Fæster, der tilbragte ét lærerigt år som teenage-fodboldspiller i Groningen, inden han vendte tilbage til AGF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus