• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tilbage under Glen Riddersholm: Han finder sig ikke i noget lort

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Forud for Superliga-starten sætter tipsbladet.dk fokus på en række spillere, der vender tilbage til noget, de kender. Her er det Rilwan Hassan, der efter fire års adskillelse skal spille under Glen Riddersholm, der hjalp ham til hans gennembrud i FC Midtjylland.

Af Anders Dehn

Havde det ikke været for Glen Riddersholm, ville Rilwan Hassan ikke have fået den karriere, han har haft. Dels var træneren central for Hassan udvikling som ung, dels skiftede spilleren i høj grad til SønderjyskE denne sommer, fordi han kunne få Riddersholm som træner igen.

- Det betød virkelig meget. Jeg har kendt Glen i lang tid. Endda før jeg kom på førsteholdet i FC Midtjylland. Jeg kender ham som en træner, der vil det bedste for sine spillere, og jeg ved, hvordan han vil spille. Han vil spille god fodbold, siger Rilwan Hassan til tipsbladet.dk.

Læs også: Tilbage i Superligaen: Jeg kan ikke sætte ord på, hvor meget det betyder

- Han talte med mig over telefonen og sagde, at han ville hjælpe mig med at blive bedste version af mig selv. Jeg stoler meget på ham, for jeg har været hans spiller før. Jeg ved, at det meste af, hvad han siger, er sandt.

Rilwan Hassan spiller i den kommende sæson for første gang i sin professionelle karriere i en anden klub end FC Midtjylland, men alligevel er der noget velkendt ved skiftet til SønderjyskE. Træneren, der har hentet ham, er Glen Riddersholm, og de deres relation går over et årti tilbage.

Hassan kom til Danmark som teenager i 2007, og året efter ansatte FC Midtjylland Riddersholm som assistenttræner. I 2011 overtog han så jobbet som cheftræner og sendte i sine fire år på posten Rilwan Hassan på banen 129 gange. Dermed er han stadig den træner, Hassan har spillet flest kampe under.

Nu gør han comeback under sin gamle træners vinger. Han er dermed en af en række Superliga-spillere, som vender tilbage til noget, de kender, og som tipsbladet.dk sætter fokus på i dagene op til Superliga-starten.

Da Rilwan Hassans kontrakt løb ud efter sidste sæson, stod det klart, at han måtte forlade FC Midtjylland efter 12 år og 222 Superliga-kampe for klubben. En skelsættende beslutning i spillerens karriere, men ifølge Hassan selv ville han ikke se tiden an og vente på andre klubber, da først SønderjyskE og Riddersholm meldte sig på banen.

- Jeg skulle også tale med min agent, men allerede før jeg rejste hjem (til Nigeria, red.) på ferie, gjorde jeg op med mig selv, at jeg ikke ville tage imod tilbud andre tilbud. Jeg ville ikke spilde tiden på at tage hjem og tænke på, hvad mit næste skridt skulle være. Jeg ville bare hjem, arbejde hårdt, komme tilbage og komme i gang med opstarten, siger han.

Svært at komme på holdet
Glen Riddersholm har også lokket Patrick Banggaard Jensen og Mads Albæk til SønderjyskE denne sommer, så nu er de tre tidligere disciple i truppen. Så hvad er det, der gør ham til en træner, man gerne vender tilbage til?

Ifølge Rilwan Hassan er Riddersholm god til at presse sine spillere på den rigtige måde.

- Han hjalp mig meget, da jeg var ung. Glen var en, der ville skubbe spillerne. Især de unge. Han vil altid have én til at blive bedre. Også efter jeg blev ældre. Selv nu i SønderjyskE er der unge spillere, som Glen vil skubbe, siger han.

- Når han råber, føler man ikke, at han er imod én. Han vil bare have én til at blive bedre. Det er en af grundene til, at jeg er, hvor jeg er nu, og en af grundene til, at jeg gerne vil arbejde under Glen.

Rilwan Hassan er fyldt 28 år, og han har fået store dele af de to seneste sæsoner ødelagt af skader. Kun én gang siden 2013 har han rundet 30 ligakampe i samme sæson. Selv om SønderjyskE er en mindre klub end FC Midtjylland, og selv om han kender træneren, forventer han ikke at vade direkte ind på holdet.

- Det er ikke en let opgave (at komme på holdet, red.), for der er mange gode spillere i Sønderjyske, så man skal arbejde hårdt for at komme på holdet. Jeg ved, hvad det kræves. Jeg kender Glen, og han finder sig ikke i noget lort. Hvis man ikke er god til træning, sætter han ikke én på holdet. Så jeg har arbejdet endnu hårdere, end jeg gjorde i Midtjylland, siger RIlwan Hassan.

Om det er nok til en plads i Glen Riddersholms startopstilling for første gang siden maj 2015, vil vise sig på søndag, når SønderjyskE åbner sæsonen med et besøg fra Randers FC.

I samme serie: Læs også om Emil Nielsen, der vender tilbage til Superligaen med noget at bevise, efter hans første tid i ligaen som AGF-spillere gik skævt.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.