• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Tim Sparv lyner mod USA: Jeres præsident får Putin til at se godt ud

Foto: Getty Images

Den finske midtbanespiller Tim Sparv slår et slag for situationen i USA, hvor demonstrationer mod racisme er vokset frem.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjyllands finske landsholdsspiller Tim Sparv er kendt for at sige sin mening lige ud, og det gør sig også gældende om den situation, som er opstået i USA efter dødsfaldet af George Floyd.

Det sker i et tweet fra Sparv, som ikke lægger fingre i mellem sin holdning til amerikanerne.

- I dag er USA en kæmpe skuffelse. I stedet for at være verdens sande leder, så opfører du dig som en dinosaur. Du stopper med at støtte WHO, og du hopper fra Paris-aftalen. Du vælger en præsident, som får Putin og Krelm til at se godt ud. Du har al magt i verden, men ingen empati eller tolerance, som folk med magt skal have, skriver han blandt andet.

Der er dog håb, mener FCM-finnen, som peger på alle de mennesker, som nu viser deres mening frem på gader i demonstrationer eller på de sociale medier.

Læs også:FC Midtjylland-profil: Min tid her har virkelig påvirket mit syn på fodbold

- Det er som om, at vi kigger på USA nu og siger, at vi har fået nok. Det er på tide at stiller USA ansvarlige. Gør hvad DU kan, skriver han og fortsætter:

- I sidste ende er det op til det amerikanske folk at gøre det meste af arbejdet, men alle har en mulighed for at gøre noget fra deres platform, lyder det fra Sparv.

Tim Sparv fortæller endvider, at tiden nu vil vise, hvorvidt USA kan acceptere, at der er noget fundementalt forkert med deres land, hvor man har bygget et samfund op, hvor alle ikke er lige.

Tidligere har Tim Sparv også gjort sig bemærket med sin ærgrelse over, at den midtjyske klub har benyttet sig af at tage på træningslejr i Dubai.

Læs også:Vil have Tim Sparv med videre: Han har den erfaring, vi kan lide

Læs også:FCM-profil: Jeg vidste slet ikke, jeg havde savnet kampene så meget

Læs også:FCM-profil vil være mester og i Champions League: Jeg er træt af at rykke ned

Læs også:FC Midtjylland undersøger: Søvn kan blive en 'game changer' for os

Superliga

Mere Superliga

Fokus