• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Tingagers tyske tragedie: Jeg tror sgu aldrig, jeg oplever noget lignende

Frederik Tingager fortæller om et turbulent år i tyske Eintracht Braunschweig.

Af Ole Hoffskov

For præcis et år siden, den 3. januar 2018, skrev Frederik Tingager under på en kontrakt med Eintracht Braunschweig, og smilet var stort hos forsvarsspilleren, da han satte pen til papir og fuldførte transferen fra OB.

I løbet af 2018 stivnede smilet imidlertid. 

Læs også: Tingager tæt på ny klub: Beæret over den store interesse

Opholdet syd for den danske grænse blev ekstremt turbulent for Frederik Tingager og Eintracht Braunschweig, der i foråret rykkede ud af 2. Bundesligaen og i efteråret dykkede ned på en sidsteplads i 3. Liga. Klubben ansatte i sommer danske Henrik Pedersen som cheftræner, men det projekt fejlede, og han blev fyret igen i starten af oktober. 

Kort før nytår var det så Frederik Tingagers tur til at takke af i Eintracht Braunschweig. Danskeren fik ophævet sin kontrakt halvandet år før tid.

- Jeg tror sgu aldrig, jeg kommer til at opleve noget lignende i min karriere, siger Frederik Tingager til tipsbladet.dk.

Han beskriver en klub, der manglede en tydelig retning for, hvad man vil i fremtiden, og derfor er Braunschweig nu på vej ned i den fjerdebedste tyske række. Frederik Tingager kunne ikke hjælpe så meget til i den sidste halvdel af efteråret - klubbens nye cheftræner André Schubert så ikke det store lys i midtstopperen, der under Henrik Pedersen var viceanfører i Braunschweig.

- Da Henrik blev fyret, meddelte jeg klubben, at jeg ønskede at komme væk til vinter. Henrik var årsagen til, at jeg valgte at blive i sommer, da vi rykkede ned fra 2. Bundesligaen – han fik overtalt mig om det spændende projekt, han var blevet ansat til at stable på benene, siger Tingager og tilføjer:

- Efter fyringen af Henrik, fik vi en ny træner, og så røg jeg ud i kulden. Det havde jeg også lidt regnet med, eftersom jeg allerede havde meddelt, at jeg ville prøve noget andet, og så blev løsningen altså, at jeg ophævede min kontrakt. Det var selvfølgelig en trist afslutning, for jeg har været glad for Eintracht Braunschweig som klub og ønsker dem kun alt det bedste, men det var den rette beslutning nu og her. 

Der var ingen plan B
Danskeren mener, at mange tvivlsomme beslutninger er grunden til den enorme deroute, Eintracht Braunschweig har oplevet det seneste års tid.

- Jeg tror, at nedrykningen kom meget bag på klubben. Der var ingen plan B, da man efter nedrykningen valgte at fyre den træner, som havde været der i næsten ti år, og desuden blev sportschefen fyret to dage før transferdeadline.

- Derudover – og den falder måske også lidt tilbage på Henrik – synes jeg, der blev handlet for uerfarne spillere i transfervinduet. 3. Liga er altså ikke nogen dårlig liga, men med mere rutine på holdet kunne vi have gjort det bedre, er jeg sikker på, siger Frederik Tingager.

Forsvarsspilleren er nu på jagt efter en ny klub, og onsdag fastslog han over for tipsbladet.dk, at han forventer at have fremtiden på plads i løbet af en uges tid - et comeback til dansk fodbold kan meget vel blive løsningen.

Under alle omstændigheder skal en ny klub ikke frygte, at Frederik Tingager er blevet en dårligere fodboldspiller, selv om 2018 blev et år til glemmebogen.

-  Det kan gå utrolig hurtigt i fodbold, og det må man sige, det gjorde i Braunschweig med nedrykningen og den nuværende sidsteplads i 3. liga. Det har været en turbulent tid, men det har lært mig en masse, og det er helt sikkert, at det har givet mig så meget hår på brystet, at der ikke er noget, der kan slå mig ud, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, jeg var den bedste til træning, men jeg fik desværre ikke altid vist det i kampene, og det er selvfølgelig super ærgerligt. Der må jeg også være lidt selvkritisk. Men jeg kan love, at jeg ikke er blevet nogen dårligere fodboldspiller, og jeg er meget sulten efter at starte op i en ny klub.

I Eintracht Braunschweig var Frederik Tingager blandt andre holdkammerat med landsmændene Malte Amundsen og Jonas Thorsen. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus