Tobias Mikkelsens Lyngby-følelser er lagt væk
2016-01-22 16:03
Foto: FC Nordsjælland

Ingen spiller har endnu lukket hullet efter Dennis Rommedahl på landsholdets højrekant. Måske bliver det hjemvendte Tobias Mikkelsen, der gør det, for han er kommet tilbage til FC Nordsjælland med store ambitioner.

Selv om han i sine sidste år var en af de mest upopulære og udskældte spillere på det danske landshold, så har det alligevel vist sig, at hullet efter Dennis Rommedahl har været svært at fylde ud. En stribe af spillere som Emil Larsen, Lasse Vibe, Pione Sisto, Rasmus Falk og Yussuf Poulsen har været prøvet, uden at nogen har taget højrekanten på landsholdet som deres egen.
 
Så selv om der er hård konkurrence, er der også en åbning, og den kan der måske stå Tobias Mikkelsen på. Godt nok har han ikke trukket i landsholdstrøjen siden den 8. september 2012 som indskiftet (for Rommedahl) i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet i Parken, men landsholdet er ikke bare noget som han måske kunne håbe på, hvis nu...
 
- Nej, det er en klar ambition for mig. Det er det. Det er nogen fede kampe, og det at repræsentere sit land er jo noget af det største, man kan opleve som fodboldspiller. Det er klart noget, som jeg håber og tror på, kan lade sig gøre, siger Tobias Mikkelsen til Tipsbladet.
 
Han spillede otte landskampe fra november 2011 til september 2012 med en enkelt fra start (i den tabte venskabskamp til Slovakiet i august 2012 hvor han også scorede sit hidtil eneste landskampsmål i 1-3 nederlaget) og ikke mindst med spilletid i alle tre kampe under EM i Polen og Ukraine.
 
Siden da har han haft fodboldadresse i Fürth, Trondheim og nu Farum igen, og den norske ”double”-vinder er altså kommet hjem for fortsat at bygge på karrieren.
 
- Jeg har stadig ambitioner som spiller. Jeg er ikke kommet hjem for at ligge på den lade side. Jeg har stadig ambitioner om, at jeg gerne vil tilbage på landsholdet, og det har jeg set nogle rigtig gode muligheder for her, så det er spændende. Det er en spændende trup, siger Tobias Mikkelsen til Tipsbladet om sin nye gamle klub FC Nordsjælland.
 
Men hvorfor blev han nødt til at forlade Rosenborg et år før tid, hvordan føles det pludselig at være en af de gamle i en trup, og hvad tænkte han om, at Tom Køhlert kaldte ham Nordens største wingtalent, da han skiftede fra Lyngby til Brøndby tilbage i 2007?
 
Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, køb Ekstra Bladet fredag.
 
Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/
 
Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.
 
Du kan også vælge at få det leveret i postkassen hver fredag fra kun 71 kroner per måned.
 
Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement
 
I fredagens Tipsbladet kan du også læse om:
 
Lukas Hradecky, der trives i den barske Bundesliga
 
Pierre-Emerick Aubameyang, årets spiller i Afrika og Dortmunds store håb
 
Og Jesper Jørgensens hjemkomst til Esbjerg
 
Den komplicerede jura, der kan bremse OL-landsholdet i Brasilien
 
Del 2 af fortællingen om danskeren i hjertet af Qatars talentsatsning
 
Irlands EM-håb
 
Ugens transfers og Premier Leagues dominans på januarmarkedet
 
De bedste januar-transfers i tysk fodbold
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO