• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Transferplanen: AGF har været med i to af de mest interessante handler

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på AGF.

Af Anders Dehn

Er det nogensinde kedeligt at følge AGF? Næppe, og i hvert fald slet ikke i dette transfervindue, hvor klubben har været involveret i to af de mest interessante og kontroversielle interne handler i dansk fodbold: Jens Stage til FC København og Nicolai Poulsen fra lokalrivalerne Randers FC.

Der er dog flere lag i AGF’s gøren og laden end et par profilerede midtbanetransfers, og på papiret ligner det endnu et stærkt vindue for klubben. Nu er tiden kommet til, at det også skinner igennem på banen.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på AGF.

Sommerens tilgange:
Daniel Gadegaard Andersen (egne rækker)
Anders Fæster (FC Groningen)
Nicolai Poulsen (Randers FC)
Zach Duncan (Brisbane Roar)
Jon Dagur Thorsteinsson (Fulham)
Nicklas Helenius (OB)
Alex Gersbach (NAC Breda)
William Eskelinen (GIF Sundsvall)

Sommerens afgange:
Kamil Grabara (Liverpool, lejeaftale udløber)
Ryan Mmaee (Standard Liege, lejeaftale udløber)
Magnus Kaastrup (Borussia Dortmund, lejeaftale)
André Riel (Lyngby Boldklub)
Jens Stage (FC København)
Adama Guira (R&F Soccer Limited)

Kommende kontraktudløb:
Ingen

Her kan der sælges:
I Århus frygtede fans, at købet af den australske landsholdsback Alex Gersbach betød, at Casper Højer var på vej væk. Højer slog dog selv fast over for tipsbladet.dk, at han ikke skulle nogen vegne, og foreløbig er han da også i AGF. Men hvis klubben får et bud, er den i hvert fald dækket ind.

Youssef Toutouh scorede, da AGF og AaB tyvstartede sæsonen i reserveligaen, men han var ikke i truppen til Superliga-premieren mod Hobro. Det er ikke nødvendigvis et tegn på, at han er på vej væk, men det er et tegn på, at han endnu ikke har etableret sig på holdet. Selv om han kom til klubben i oktober, spillede han bare fire kampe fra start i sidste sæson.

Man kunne desuden godt forestille sig, at AGF udlejer et talent eller to. Eksempelvis Daniel Thøgersen, der har langt til spilletid på venstre back med både Højer og Gersbach foran sig.

Her kan der købes:
AGF har allerede stort set dækket de huller, der opstod som følge af afgangene denne sommer. Et bud kunne være i midterforsvaret, hvor der kun er tre etablerede spillere: Niklas Backman, Frederik Tingager og Jesper Juelsgård. Det vil dog i givet fald blokere vejen for klubbens egne talenter, så det er tvivlsomt.

Mens AGF gav afkald på midtbanefolkene Jens Stage og Adama Guira, kom Nicolai Poulsen og Zach Duncan ind den anden vej. Spørgsmålet er, om Duncan allerede nu skal erstatte Guira, eller om det er lige tidligt nok for den 19-årige australier. Han har bare fire seniorkampe bag sig. Omvendt er AGF fint besat på midtbanen, så det er ikke givet, at sportschef Peter Christiansen skal gøre noget på den position.

Citatet:
Sportschef Peter Christiansen den 12. juli til Ritzau.
- Alle kan mærke alvoren, når tre hold skal rykke ud. Jeg tror, det kommer til at afspejle sig tydeligt i transfervinduet, hvor alle kommer til at gå efter at bygge den stærkest mulige trup, hvilket også indebærer, at klubber vil holde på nogle af de stærke spillere, der ellers ville være på vej videre.

Nøglepersoner:
Peter Christiansen, sportschef
David Nielsen, cheftræner
Jacob Nielsen, administrerende direktør
Lars Fournais, bestyrelsesformand

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.