• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Transferplanen: Horsens har hentet lidt, men jagter stadig forstærkninger

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på AC Horsens.

Af Kenneth Jensen

Bo Henriksen og AC Horsens har gang på gang været i stand til at finde og udvikle dygtige spillere, men klubben er mere presset end længe, for Horsens har stort set ingen centrale forsvarsspillere.

Det viste sig også i første runde af Superligaen, hvor det endte med et stort nederlag på 0-3 hjemme mod FC Nordsjælland, og derfor er Bo Henriksen på jagt efter forstærkninger efter salg af Mads Juel Andersen og farvel til Søren Reese og Mathias Nielsen, hvis aftaler løb ud.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på AC Horsens.

Sommerens tilgange:
Erhan Masovic (Club Brugge, lejeaftale)
Michael Lansing (AaB)
Jonas Thorsen (Eintracht Braunschweig)
Malte Kiilerich (Hvidovre IF)
Peter Therkildsen (Næstved BK)
Matthias Præst (egne rækker)

Sommerens afgange:
Søren Reese (FC Midtjylland, lejeaftale udløbet)
Sammy Skytte (FC Midtjylland, lejeaftale udløbet)
Mathias Nielsen (Randers FC)
Oliver Drost (kontraktudløb)
Gregers Arndal-Lauritzen (kontraktudløb)
Thomas Rohde (kontraktudløb)
Frederik Nørgaard (kontraktudløb)
Tobias Arndal (kontrakt ophævet)
Kevin Ray Mendoza (kontrakt ophævet)
Mads Juel Andersen (Barnsley)
Frederik Mortensen (kontrakt ophævet)

Kommende kontraktudløb:
Ingen

Her kan der sælges:
AC Horsens er i mål med salg denne sommer, hvor Mads Juel Andersen er blevet sendt til Barnsley for en stor millionsum, og derfor vil det nok være i Bo Henriksens interesse at holde fast i det, der er til rådighed for tiden. Før der bliver hentet mere ind, giver det i hvert fald ikke mening at sige farvel til yderligere.

En spiller som Sivert Heltne Nilsen kan være en spiller, der bliver solgt, hvis AC Horsens får et bud, der er godt nok. Nordmanden har endnu ikke etableret sig som den stjerne på midtbanen, Bo Henriksen havde håbet på, og da han spillede i forsvaret senest, så det skidt ud.

Her kan der købes:
Det er helt klart, at Bo Henriksen mangler forstærkninger til det centrale forsvar. Henriksen har Malte Kiilerich som en naturlig centerback - han leverede opløftende i Silkeborg, og så har AC Horsens lejet Erhan Masovic i Club Brugge.

Bo Henriksen har fortsat behov for at hente noget til midterforsvaret. En mand som Søren Reese virker til at være ude af billedet, og så er spørgsmålet, hvor den rutinerede manager kigger efter forstærkninger.

Kan der åbne sig en mulighed for at forstærke en anden position med en stærk spiller, tager Henriksen sikkert gerne chancen.

Citatet:
Bo Henriksen til Horsens' hjemmeside den 19. juli om tilgangen af Masovic.
- Erhan Masovic blev købt for mange millioner af en storklub som Club Brugge, og vi er stolte over, at vi kan tiltrække en spiller med så stort et potentiale. Han har spillet mange kampe for Serbiens U21-landshold og var med på holdet mod Danmark for ikke så længe siden. Vi har kigget på ham gennem længere tid og er rigtig glade for, at han skal være en del af vores klub det næste år.

Nøglepersoner:
Bo Henriksen, manager
Kristian Nielsen, direktør

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.