• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Transferplanen: Backerne og angrebet er stadig tyndt besat i Esbjerg

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Esbjerg fB.

Af Anders Dehn

Esbjerg skal forsøge at gentage succesen fra oprykningssæsonen, som endte med bronzemedaljer og en billet til Europa. Holdet ligner det, der klarer sig så godt før sommer, men der er stadig nogle tynde steder.

Der er selvfølgelig også uvisheden i EfB’s europæiske kvalifikation. Hvis holdet mod forventning når gruppefasen i Europa League, frigiver det både nogle millioner til og udløser et behov for flere spillere.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på Esbjerg fB.

Sommerens tilgange:
Patrick Egelund (egne rækker)
Pyry Soiri (Admira Wacker)
Mathias Rosenørn (Thisted FC)
Nicklas Røjkjær (Viborg FF)
Viktor Tranberg (FC Nordsjælland)

Sommerens afgange:
Brent McGrath (kontraktudløb)
Adnane Tighadouini (Malaga, lejeaftale udløber)
Carlo Holse (FC København, lejeaftale udløber)
William Møller (kontraktudløb)
Klaus Moesgaard (kontraktudløb)
Lasse Mikkelsen (Næstved BK)
Martin Egelund (Ringkøbing IF)

Kommende kontraktudløb:
Ingen

Her kan der sælges:
Emmanuel Oti Essigba brugte dele af foråret på at finde en anden klub, men lykkedes ikke. Det kan være, han genoptager sin klubjagt i løbet af juli og august.

Adrian Petre har et godt navn hjemme i Rumænien, og den koleriske præsident for FCSB (det gamle Steaua Bukarest), Gigi Becali, har udtalt sig om sin interesse for angriberen. Han startede sidste sæson som fast mand og endte som delt topscorer, men mistede undervejs sin plads til Yuri Yakovenko, så måske gør det ikke EfB noget at få en sjat penge for ham. Petre var senest med sit hjemland til U21-EM, hvor han scorede et enkelt mål. 

Esbjerg har desuden nogle unge, lokale spillere, som givetvis kan sælges videre på et tidspunkt. Folk som Jeppe Højbjerg, Jacob ”Lungi” Sørensen og Daniel Anyembe er formentlig i klubben på lånt tid, men der har været stille omkring dem denne sommer.

Her kan der købes:
Jesper Lauridsen viste sig som en pålidelig venstre back i sidste sæson, men hvis han ikke spiller, er der langt ned til afløseren. Det bliver enten højrebenede Jeppe Brinch eller ligeledes højrebenede Jonas Mortensen med én Superliga-kamp bag sig. Brinch er også førstereserve på den modsatte back, så det siger sig selv, at Esbjerg dårligt har råd til to fraværende backer på samme tid.

I den bedste af alle verdener havde EfB også en angriber og måske en kantspiller mere, men spørgsmålet er, om klubben har pengene til at hente dem. Svarer er formentlig nej. Og så længe holdet spiller med kun én helt fremme, går det måske også.

Citatet:
Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen den 16. juli til tipsbladet.dk.
- Det er fodbold, så man skal aldrig sige aldrig. Men vi godt tilfredse med den trup, vi har nu, sagde Nagel Jacobsen, der endnu ikke havde afgjort, om han skal forstærke holdet yderligere, hvis det kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet.

- Det er umuligt at svare på. Det kommer også an på, hvordan truppen kommer i gennem alle kampene hen til det. Når og hvis vi når så langt, kigger vi på, hvordan den fysiske belastning har været, og hvordan friskheden ser ud i truppen. Umiddelbart føler os rigtig godt dækket ind med den nuværende trup med 24 spillere.

Nøglepersoner:
Jimmi Nagel Jacobsen, sportschef
John Lammers, cheftræner
Claus Nørgaard, assistenttræner
Brian Knudsen, administrerende direktør
Kristoffer Jarl Kristensen, bestyrelsesformand

Superliga

Mere Superliga

Fokus